Türk Hukukunda Azınlıklar ve Milliyetçilik kitabı, Türkiye'de farklılıkların yönetilmesinde hukuk sistemi ve yargının rolüne odaklanırken, bir yandan da devlet politikalarının yasamaya ve yargı kararlarına nasıl dahil edildiğini incelemektedir.
Yüksek yargı kararlarıyla ete kemiğe bürünen ve meşrulaştırılan bu milliyetçiliğin, ulus, vatandaşlık, azınlık kavramları ve politikaları üzerindeki etkisinin boyutlarını mercek altına almaktadır. Son yıllardaki hukuki ve siyasi gelişmelere ışık tutan bu çalışma, bu alanda önemli bir yer bularak büyük bir boşluğu dolduracaktır.
Bu kitap, Türkiye Cumhuriyeti'nde farklılıkların yönetimine etki eden bağlamları, olayları ve süreçleri anlamamıza önemli bir katkı sunmaktadır. Türk hukukunu daha geniş bir kitleye ulaşılabilir kılarken, daha iyi ve insan haklarına saygılı yönetim süreçleri konusunda getirdiği öneriler ile Türkiye'nin itibarını arttıracak niteliktedir.
Kitap aslında iki ana kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım Türkiye'deki azınlık politikasına yönelik hukuki gelişmelerin tarihiyle ilgilidir, ikinci kısımda ise son on yılda azınlıkların korunmasına yönelik Türk hukuk sisteminde ortaya çıkan hukuki ve kavramsal sorunlar üzerinde yoğunlaşılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)