Bu kitap da; elektrikli tesisat elemanlarının montajı, devreye alınması, montajın kalitesi, yapılacak testlerin neler olacağı, hangi ölçümlerin nasıl yapılacağı ve tüm bunların belgelendirmesi ele alınmış. Ayrıca, montajın kalite kontrolü ve devreye almadan önceki testlerin (teoriden ziyade) uygulamaya yönelik formları ve örnek uygulamaları verilmiş.
Beş bölüm ve çok yararlı eklerle desteklenmiş kitabın ilk bölümünde montaj kalitesi kontrolünün önemi açıklanmıştır; gerçekten standartlara uygun kontrol yapılması yaşamsal değerdedir.
İkinci bölümde elektrikli tesisat elemanları mekanik montajının nasıl yapılacağı ve neleri içereceği önemli tesisat elemanları için ayrı ayrı ele alınmış.
Üçüncü bölümde ise montajı yapılan tesisat elamanlarının devreye alınmadan önce hangi testlere tabi tutulacağı ise madde madde açıklanmış.
Dördüncü bölümde esas olarak montaj işlerinde, yaygın olarak da her türlü seyyar makina ve cihazın beslemesinde kullanılan elektrikli alet ve kabloların test edilme sıklığı ile ölçüm değerlerinin saklanması konusu verilmiş.
Beşinci bölümde ise tesisatın kullanıcıya teslim edilmeden önce belirlenen eksiklerin giderilmesi için izlenmesi gereken süreçler ele alınmış.
Bölümlerden sonra da çok yararlı ekler verilmiş; kalite kontrolünde kullanılacak formlar, test sürecinde kullanılacak formlar, topraklama tesisatı montajı, aydınlatma tesisatı montajı ve elektrik tesislerinin devir-teslimiyle ilgili kontrol dosyaları verilmiş.
(Önsözden)