Rusya'da Anayasal Hareketler ve İktidarın Sınırlandırılması Erken Dönem Slav Topluluklarından 1917 Bolşevik İhtilaline Kadar Dr. Davut Özyurt  - Kitap

Rusya'da Anayasal Hareketler ve İktidarın Sınırlandırılması

Erken Dönem Slav Topluluklarından 1917 Bolşevik İhtilaline Kadar

1. Baskı, 
Temmuz 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
107
Barkod:
9786057018236
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
49,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu eser Rusya Federasyonu'nda hali hazırda var olan anayasal düzenin araştırılması esnasında oluşan soruların, cevaplarının bir derlemesi niteliğindedir. Rus hukuk düzeni ve anayasacılığı, tarih sürecinde kendi içinde bir bütünlük oluşturmaktadır. Bu bütünlük göz ardı edildiğinde sistemin temel paradigmalarını anlamak güçleşmekte, sistemi anlamlandırmak zorlaşmaktadır. Eser bu temel paradigmanın oluşmasına yardımcı olmak iddiasındadır.
Eser karşılaştırmalı anayasa hukuku, siyaset bilimi, tarih ve uluslararası ilişkiler alanlarından lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarına destek olmak amacı dışında, konuya ilgi duyan genel okuyucuya da hitap edecek bir üslup ve tarz ile kaleme alınmaya çalışılmış. Okuyucu eserde Rus devletinin hangi idari ve esasi temeller üzerine inşa edildiğini, devletin dönüşüm geçirdiği dönemleri ve dönüşüm geçiren kurumları, önemli devlet adamları ve düşünürleri, aydınlanma çağının toplumsal yapıya etkilerini ve bunun devlet düzenine etkilerini, Şubat ve Ekim 1917 Devrimlerinin yapısal gelişimlerinin devlet nizamı ve anayasal düzene etkilerinin nasıl olduğunu görme imkânı bulabilecektir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Erken Dönem Slav Siyasi Teşkilatları
.
Türk ve Moğol Devlet Teşkilatı ve Esaslarının Rus Devlet Anlayışı Üzerindeki Etkileri
.
Moskova Rus Devleti