Metaverse Dünyasında Fikri Hakların Korunması Ali Erşin  - Kitap

Metaverse Dünyasında Fikri Hakların Korunması

1. Baskı, 
Ekim 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
167
Barkod:
9786050516876
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın başlığı "Metaverse Dünyasında Fikri Hakların Korunması" olsa da, metaverse dünyası açısından sorunlu noktaların daha ziyade telif ve marka hakları alanlarında ortaya çıktığı gözlemlendiğinden, çalışmanın kapsamı bu iki konu ile sınırlı tutulmuş, tasarım, patent, faydalı model gibi haklara çalışmada yer verilmemiştir.
Metaverse dünyası açısından karşılaşılan hukuki sorunlar doğrudan metaverse içerisinde meydana getirilen fikri ürünler açısından oluşabileceği gibi, metaverse dışında meydana getirilen fikri ürünlerin metaverse içerisinde kullanımından da kaynaklanabilir. Bu sebeple çalışmada her iki duruma ilişkin örneklendirmelere yer verilmeye çalışılmıştır.
Çalışmanın ilk bölümünde metaverse dünyası teknolojileri hakkında teknik ve sektörel bilgilere yerilmiştir. İkinci bölümde Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK)1 açısından metaverse dünyasının ortaya çıkardığı hukuki sorunlar, üçüncü ve son bölümde ise marka hakları açısından metaverse dünyası incelenmiştir. Marka hukuku açısından ortaya çıkan sorunlar, Sınai Mülkiyet Kanunu (SMK)2 açısından ele alınmıştır; tescilsiz markaların korunması kapsamında uygulanan haksız rekabet düzenlemelerine yer verilmemiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Metaverse Kavramı,Tarihçesi. Teknik Özellikleri ve Kullanım Alanları ile Hukuk Alanına Etkisi
.
Metaverse Dünyasının Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından İncelenmesi, Hakların Kullanılması ve İhlal Halinde Başvurulabilecek Hukuki Yollar
.
Metaverse Dünyasının Marka Hukuku Bakımından Değerlendirilmesi, Hakların Kullanılması ve Hak İhlali Halinde Başvurulabilecek Hukuki Yollar