İleri Seviye T–SQL Programlama Cihan Özhan  - Kitap

İleri Seviye T–SQL Programlama

2. Baskı, 
Temmuz 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
704
Barkod:
9786055201142
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta; Dünya’nın en iyileri arasına giren SQL Server veritabanı yönetim sistemini, temelden ileri seviyeye doğru uygulamalarla anlatmaktadır. Temel seviye konular hızlı geçilerek, ileri seviye konulara daha çok yer verilmiştir. Bir standart olan SQL sorgu dilini tüm detaylarıyla öğrenirken, ileri seviye uygulamalar geliştirebileceğiniz SQL Server’ın sorgu dili olan T-SQL’i de temelden uzmanlık seviyesine kadar tüm detaylarıyla öğreneceksiniz.
Veritabanı yönetim sistemleri; programlama dillerinden bağımsız olması nedeniyle, veritabanı desteği ile ilgili işlem yapılacak tüm yazılım alanlarında kullanılabilir. Geliştirilecek yazılım; Windows platformunda çalışmayacak olsa bile, servis mimarili uygulamalarda Windows sunucu üzerinde çalışan SQL Server üzerinden XML, WCF, Web Servis ya da diğer servis ve veri transferi gerçekleştirmeyi sağlayan teknolojilerle birlikte, Linux ya da bir başka işletim sistemi üzerinde çalışacak herhangi bir yazılıma veri yönetimi yetenekleri kazandırılabilir.
Ayrıca, SQL Server’ın yönetimsel derinliklerine ve SQL Server DBA için gerekli programsal konulara da yer verilmiştir. Yazılım geliştiricilere yönelik temelden, ileri seviyeye doğru, bol örnek ve uygulama ile tüm SQL Server programlama alanlarını kapsayan bu eser ile siz de veritabanı yönetim sistemlerinde uzmanlaşacaksınız!.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Microsoft SQL Server’a Genel Bakış
.
T–SQL’e Genel Bakış
.
Verileri Sorgulamak
.
Veri Bütünlüğü
.
İleri Seviye Sorgulama
.
Geçici Veriler ile Çalışmak
.
Indeks’ler ile Çalışmak
.
Prosedürel Yapılar
.
View’ler ile Çalışmak
.
Stored Procedure’ler
.
Kullanıcı Tanımlı Fonksiyonlar
.
Hata Yönetimi
.
SQL Cursor’ları
.
Dinamik T–SQL
.
SQL Server ile XML
.
Transaction ve Kilitler
.
Trigger’lar
.
Sorgu ve Erişim Güvenliği
.
Performans ve Sorgu Optimizasyonu
.
Yedeklemek ve Yedekten Dönmek
.
SQL Server Management Objects’i Kullanmak
Yorumlar