İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi EconJURA C: 1 S: 2  Kasım 2022 Prof. Dr. Veli Özer Özbek

İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi EconJURA C: 1 S: 2

Kasım 2022

1. Baskı, 
Kasım 2022
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
87
Barkod:
2791645622112
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
50,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Ürün Açıklaması
Dergimizin yeni sayısıyla yeniden sizlerle birlikte olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni bir derginin sürekliliğini sağlamanın en zor yanının özgün ve alana katkı sağlayan çalışmaların bu yeni dergiyi tercih etmesini sağlamak olduğu söylenebilir. İfade etmeliyiz ki ilk sayının aldığı son derece olumlu ve destekleyici tepkiler ve bu yeni sayıda yayınlanması amacıyla bize ulaşan son derece değerli çalışmalar doğru yolda olduğumuz yönündeki inanç ve cesaretimizi artırdı ve zorluğu hafifletti.
Nitekim bu sayımızda hakem incelemesinden geçerek Dergimizde yayımlanması mümkün hale gelen üç değerli çalışma ile karşınızdayız:
Çalışmalardan ilki Dr. Akif Yıldırım ile Yusuf Enes Kaya tarafından Türkçe'ye çevrilen "Mahkumiyet Hükmü Veren İle Bu Hükmün Gerekçesini Yazan Hakimin Aynı Olmamasının Adil Yargılanma Hakkını İhlal Ettiğine İlişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararı". Karar Cerovsek ve Bozicnik/Sloven ya Davası'na ilişkin. Konunun ülkemiz bakımından da güncel olması çevirinin önemini artırmaktadır. Zira ülkemizde yargılamaların görece uzun sürmesi süreç içinde hakimlerin değişmesi ile yargılamayı yapan hakim ile hükmü kuran hakimin farklı olmasına sebebiyet vermekte deliller ile temasa geçmeyen hakimin hüküm kurması ise hükmü vasıtasızlık ilkesi başta olmak üzere pek çok ceza muhakemesi ilkesini ihlal eder bir hale getirmektedir.
İkinci çalışma Fakültemiz Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Ömer Buğra Süren tarafından kaleme alınan ve uygulamada zaman zaman önemli sorunların ortaya çıktığı bir alan olan "Ceza Muhakemesinde Nispi Muhakeme ve Bekletici Sorun" başlığını taşıyor.
Fakülte dergimizin bir başka misyonu da genç araştırmacıları teşvik etmek. Bu maksatla zaman zaman öğrenci makalelerine de yer vermeyi planlamaktayız. İşte dergimizde yer alan üçüncü çalışma da Fakültemiz öğrencisi Hüseyin Utku Yamçiçi tarafından kaleme alınan "Adli Para Cezaları".
Her bir yazara değerli çalışmalarıyla Dergimize yapmış oldukları katkı nedeniyle ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bu vesiyle değerlendirmeleriyle Dergimize önemli destekleri olan değerli hakemlerimize de ayrıca teşekkür etmek isteriz.
Yeni sayının yararlı olması dileğimizle.
Prof. Dr. Veli Özer ÖZBEK Editör
Ürün Konu Başlıkları
.
Ceza Muhakemesinde Nispi Muhakeme ve Bekletici Sorun, Arş. Gör. Ömer Buğra SÜREN
.
Adli Para Cezası, Hüseyin Utku YAMÇİCİ
.
Mahkumiyet Hükmünü Veren ile Bu Hükmün Gerekçesini Yazan Hakimin Aynı Olmamasının Adil Yargılanma Hakkını İhlal Ettiğine İlişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararı Çevirisi, Çevirenler: Dr. Akif YILDIRIM – Yusuf Enes KAYA