Sağlığımız doğru ve yanlış gıdayı içinde bulunduğumuz sağlık sorunlarını, metabolik farklılıklarımızı ve yaşam koşullarımızı dikkate alarak ve dikkatli bir şekilde değerlendirerek belirlememize bağlı. Doğru gıdaları belirleyerek bunları hayatımıza entegre ettiğimiz ve yanlış gıdaları da bir o kadar hayatımızdan dışladığımız ölçüde tıbbi müdahalelerin etkinliğindeki ve yaşam kalitesindeki artışı açıkça ve kolaylıkla görmemiz mümkün olabilecektir.
Bu kitap, sadece ve sadece bu amaca yönelik olarak ve en son gerçekleştirilmiş akademik çalışma verilerine dayanılarak, gıdayı yaşam kalitesini artırmak ve sağlığı korumak doğrultusunda tüketmek amacında olan okuyucuya yararlı olması amacıyla yazılmıştır.