Analize Giriş Cilt 1 Prof. Dr. Fikri Akdeniz, Prof. Dr. Yusuf Ünlü, Prof. Dr. Doğan Dönmez  - Kitap
9. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
404
Barkod:
9786052580349
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Üniversitelerimizin birinci sınıflarında özellikle Fen, Fen-Edebiyat, Mühendislik ve Mühendislik-Mimarlık Fakültelerinde Analiz I-II, Matematik I-II, Mühendislik Matematiği I-II derslerinde ders kitabı olarak okutulacak biçimde hazırlanmıştır Kitap yazarların 1970 li yıllardan başlayarak çeşitli Yüksek Öğretim Kurumlarında verdikleri Analize Giriş ve Genel/Temel Matematik derslerindeki deneyimlerinin sonucu olarak hazırlanmıştır
Üniversitelerimizin ilgili fakültelerinde eğitim öğretim gören öğrencilerin ortaöğretim kurumlarından eksik bilgilerle gelebilecekleri düşünülerek konular temel bilgileri de içerecek biçimde düzenlenmiştir.
Amacımız, öğrencilerin problem çözümlerini yapan bir öğretici olmaksızın tanım, teorem ve çözümlü alıştırmalarla elde ettiği bilgileri birleştirerek kendi kendine yetebilecek düzeye gelmesine yardımcı olmaktır. Konular, açık ve ayrıntılı bir biçimde yazılarak öğrencilerin zorlanmadan izlemelerine olanak sağlayacak şekilde sunulmaya çalışılmıştır. Kitabın dokuzuncu basımında bazı basım hataları düzeltilmiş, yeni problemler eklenmiş ve 5. Bölüm yeniden düzenlenmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kümeler
.
Sayı Kümeleri
.
Fonksiyonlar
.
Limitler
.
Süreklilik
.
Türev
.
Türevin Uygulamaları
.
Üstel ve Logaritmik Fonksiyon
.
Trigonometrik ve Hiperbolik Fonksiyonlar
.
L'Hospital Kuralı ve Taylor Formülü