Atatürkün Özlediği Bilgin Kazım Mirşanı Okurken (Erken – Türklerin İnsan, Doğa Evren ve Uygarlık Anlayışları Necdet Sumer  - Kitap

Atatürkün Özlediği Bilgin Kazım Mirşanı Okurken

(Erken – Türklerin İnsan, Doğa Evren ve Uygarlık Anlayışları

1. Baskı, 
Temmuz 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
715
Barkod:
9786054940332
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Atatürk'ün hemen ardından, halkımızı "Batı uygarlığı"na (!) teslim ederek, varlık temelimizi, yani en değerli şeyimiz olan tarihimizi, araştırma ve öğrenme imkanını da tümüyle yitirdik.
Atatürk 1932'de Türk Tarih Kurumu'nun yanısıra, Türk Dil Kurumu'nu da kurmuştur. Türk Dil Kurumu'nun IIIç Kurultayında (1937) Genel Sekreter İbrahim Necmi Dilmen 1934-1936 çalışma raporunu sunarken şöyle diyor:
Avrupa'nın bugünkü yüksek kültür dillerinin, Fransızcanın, İngilizcenin, Almancanın, bunlara bir bakımdan kaynaklık etmiş denilen Grekçe ve Latincenin kelime etimolojilerini anlatırken adeta aciz ve kifayetsizlik göstermesi, etimoloji lugatlarının bir çok kelimelerin yanına "etimolojsi karanlık, kaynağı meçhul..." yollu kayıtlar koyması, halbuki bu karanlık denilen sözlerin Türkçe ile pek kolay izah edilebilmesi halli lâzım bir büyük mesele önünde olduğumuzu açıkça gösteriyor.
Bu kitapta "halli lazım" bu "büyük mesele"yi Kâzım Mirşan'ın bir ömür boyu çalışarak nasıl hal yoluna koyduğunu birlikte okuyacağız.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Erken–Türklerde Bilim
.
Erken Türklerde Din
.
Akınış Mekaniği Altı Yarıq Tïgin’i Okurken
.
Etrüskler’i Okurken
.
Erken–Türk Tarihine Genel Bakış
.
Erken–Türkler ve Anadolu
.
Ïskitler, Sümerler, Yemenliler’i Okurken
.
Erken–Türklerin Uygarlık Anlayışı
Yorumlar