Dış Ticaret İşlemler ve Uygulamalar Prof. Dr. Murat Canıtez, Prof. Dr. Çağatay Ünüsan  - Kitap

Dış Ticaret İşlemler ve Uygulamalar

11. Baskı, 
Ocak 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
691
Barkod:
9786256952232
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye Yüzyılı motivasyonuyla önemli uluslararası çalışmalar içerisinde yer alan ülkemizin, dış ticaret konusundaki atılımlarına katkıda bulunmak amacıyla kitabın 11. baskısı güncellenerek, siz değerli araştırmacılara, uygulayıcılara ve okuyuculara sunulmuştur.
Bir ülkenin gerçek zenginliği milli ekonomisinin üretim gücü ile girişimcilerinin nitelik ve niceliğiyle ilişkilidir. O halde girişimcilerin sayılarının fazla olması kadar, söz konusu girişimcilerin niteliklerinin de en üst seviyede olması gerekmektedir. Üstelik mevcut ulusal ve uluslararası şartlar girişimcilerimizin ve insan kaynağımızın en ileri seviyede bilgi birikimine sahip olmalarını hatta bu bilgi birikimlerini iş hayatında analiz ederek, kullanabilmelerini zorunlu hale getirmiştir.
Bu noktada 11. baskısına girmiş olan "Dış Ticaret işlemler ve Uygulamalar" adlı kitabın, yukarıdaki temel amaçlara katkı yapan önemli bir kaynak olduğu söylenebilir. Ayrıca bu eser teori ile pratiği birleştirerek, uygulamaya dönük bir kitap olması nedeniyle de önemlidir. Özellikle KTO Karatay Üniversitesi gibi sanayi ve iş dünyası ile yoğun işbirliği içerisinde çalışan üniversiteler için bu eser çok önemli bir kaynaktır. Hatta Dış Ticaret işlemler ve Uygulamalar adlı bu kitap, öğrenim kurumlarına ek olarak, ihracat ve ithalat faaliyetlerinde bulunan uygulayıcıların da kullanabilecekleri temel kaynaklardan biridir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İhracat Kavramı ve Temel Esasları
.
İhracat İşlemleri ve Dokümantasyon
.
İthalat İşlemleri ve Dokümantasyon
.
İhracat ve İthalatta Lojistik
.
Uluslararası Ticarette Fiyatlandırma ve Uygulamaları
.
Uluslararası Ticarette Ödeme Yöntemleri ve Uygulamaları
.
Dış Ticaret İşlemleri ve Muhasebeleştirilmesi
.
Serbest Bölgeler
.
E– Ticaret ve E–İhracat
.
Dış Ticaret Rekabet İstihbaratı
.
İhracat Pazarlamasında Trademap Veri Tabanı Kullanılarak Hedef Ülke Pazarlarının Belirlenmesi ve Örnek Bir Uygulama