Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculukta Eşitlik İlkesi Merve Hilal Çırkan  - Kitap

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculukta Eşitlik İlkesi

1. Baskı, 
Temmuz 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
142
Barkod:
9786050509137
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada öncelikle alternatif uyuşmazlık çözümü kavramı ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri ele alınmış akabinde en yaygın kullanılan alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olan arabuluculuk kavramı, dünyada ve ülkemizde ki gelişimi, türleri, sürece hâkim olan ilkeler, arabulucunun yükümlülükleri, yükümlülüklere aykırı davranılması durumunda oluşabilecek yaptırımlara ayrıntılı olarak yer verilmiş.
Eserin esas konusunu arabuluculuk sürecinin temel ilkelerinden birisi olan eşitlik ilkesi oluşturmaktadır. Eserin temel amacı ise hukuk uygulayıcıları, arabuluculuk sürecinin tarafları ve özellikle arabulucuların somut olaya yaklaşırken eşitliğin önemi hususunda ayrıntılı bilgi sahibi olmaları ve sürecin bu şekilde gerçek bir fayda oluşturması temennisidir. Bu nedenle çalışmada eşitlik kavramı, güç dengesi tanımlamalarını ve güç dengesizliklerinin çeşitlerini ayrı ayrı ele alarak, dezavantajlı grupların eşitler arası olması gereken bir alternatif uyuşmazlık çözümü sürecinde nasıl sürece dahil edilebileceği incelenmiş.
Eserin hazırlık aşamasında ulaşılan tüm veriler dezavantajlı gruplar arasında en büyük oranı kadınların oluşturduğunu ortaya koymuş. Eşitlik ilkesinin iyi anlaşabilmesi adına ayrı bir başlık altında toplumsal cinsiyet kavramına yer verilmiş ve özellikle kadınların adalete erişimi konusu ele alınmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri
.
Eşitlik İlkesi ve Arabuluculuk