"Gıda Mikrobiyolojisi" kitabının 4. Basımı yayınlanmaktadır. Bu durum gıda mikrobiyolojisi alanında önemli bir talebin varlığının ve kitabın geniş bir okuyucu kitlesinde iyi kabul gördüğünün bir göstergesidir. Başlangıçta "Pratik için temel esaslar" gibi bir kavramdan yola çıkarak bunun metin, resim ve şemalarla verilmesi olumlu karşılanmış ve kendini kabul ettirmiştir.
Kitap 4. Basıma hazırlanırken; gözden geçirilmiş, yeniden yapılandırılmış ve Avrupa Birliği'nin 14 Haziran 1993 tarihli Gıda Hijyeni, özellikle GMP ve HACCP konularındaki direktifler doğrultusunda gerekli ilaveler yapılmıştır.
Böylece kontrolle görevli kuruluşlar ile gıda işletmelerinin sorumluları arasındaki köprü kurulmuş olmaktadır. Mikroorganizma sayıları hakkındaki normlar da son verilere dayanarak genişletilmiş ve günümüze uygun hale getirilmiştir.