Bilgi ve iletişim teknolojilerinde meydana gelen hızlı değişim yeni meslek alanlarını ve meslekleri gündeme getirmektedir. Artık İnsan kaynaklan yöneticileri bu değişimi yakalamak için her zamankinden daha fazla çaba harcamak durumundadırlar. Bilgi teknolojilerindeki değişim farklı biçimlerde adlandırılmaktadır. Bunlardan biri de "kil tabletten dijital imzaya" söylemidir. Kil tabletlere çizilen çizgiler ve çivi yazısı ile atılan imzalardan sonra kalemle atılan ıslak imzanın modası da geçmek üzeredir. Yakın bir gelecekte dijital imza ile insanlar İşlerini sürdürecektir.
Bilgisayarların yaşamın her alanında kullanılmaya başlamasıyla birlikte insanların karşılaştıkları en önemli sorunlardan biri, bilgisayar donanımı ile ilgili sorunlar olarak karşımıza çıkmaya başladı. Bu sorunları çeşitli firmalar teknik servis hizmeti alarak ya da kendi teknik servislerini kurarak çözümler üretmeye başladılar. Bu arada ev ya da ofisinde bir bilgisayarla çalışanlar sorunları çözmek için gerek bilgisayar sistemini taşımak gerekse servis ücretini ödemek için Önemli problemler yaşamaktadırlar.
Bu gereksinimler yeni bir meslek dalı olarak Bilgisayar Teknisyenliği ve Bilgisayar Bakım Onarım Teknik Servis Elemanlı gibi unvanları taşıyan meslekleri ortaya çıkarmaktadır. Bu kitap, bir meslek sahibi olmaktan kendi bilgisayarını tamir etmek isteyenlere kadar geniş bir yelpaze düşünülerek hazırlandı. Meslek Standartları Kurumunun belirlediği yeterliklerden teknik bilgilerin ayrıntılarına kadar derinlemesine bilgilere yer verildi. Akademik bilgilerin yanında pratik bilgilerin de yer almasına özen gösterildi. Hazırlayanlar arasında akademisyenler olduğu gibi bu işin uygulayıcıları da yer aldı.