Ulusalüstü İnsan Hakları Hukukunda İnsan Hakları Mahkemelerinin Usul Hukuku Bakımından Etkinliği Meselesi Şikayet Başvurusu Usulü Dr. Betül Kalyoncu  - Kitap
Ulusalüstü İnsan Hakları Hukukunda

İnsan Hakları Mahkemelerinin Usul Hukuku Bakımından Etkinliği Meselesi

Şikayet Başvurusu Usulü

1. Baskı, 
Aralık 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
687
Barkod:
9786050514124
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
720,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İnsan haklarının korunması sürecinde bölgesel insan hakları mahkemeleri önemli bir rol oynamaktadır. Çalışmada bölgesel insan hakları sistemlerinin işleyişi, denetim organları esas alınarak, şikayet başvurusu usulü çerçevesinde değerlendirilmiştir. İnsan haklan mahkemelerinin, devletlerarası ve bireysel başvurular özelinde uyguladıkları usuller karşılaştırılarak, birtakım sonuçlara varılmış ve ulusal hukukta konuya ilişkin boşluk doldurulmaya çalışılmıştır. Bu bağlamda insan hakları mahkemelerinin usul hukukuna ilişkin normatif düzenlemeleri karşılaştırmalı olarak ele alınarak, çalışmanın araştırmacılara yol gösterici olması amaçlanmıştır.
Ulusalüstü düzlemde insan hakları mahkemelerinin, usul hukuku bakımından etkililiğini ortaya koyma amacına yönelik olarak hazırlanan bu çalışma uzun ve titiz bir araştırmanın sonucunda hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnsan Hakları Mahkemelerinin Ortaya Çıkış Süreci ve Örgütsel Yapısı
.
İnsan Hakları Mahkemelerinin Yargılama Yetkisi ve Başvurularda Aranan Kabul Edilebilirlik Kriterleri
.
İnsan Hakları Mahkemelerinin Başvuruları İnceleme ve Sonuçlandırma Usulü
Kitapla İlgili Kategoriler