2010 Ulusal Mimarlık Ödülleri Yapılar Projele N. Müge Cengizkan  - Kitap

2010 Ulusal Mimarlık Ödülleri Yapılar Projele

1. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
23x32
Sayfa:
288
Barkod:
9786050101201
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’nin 12. dönemi 2010 yılında gerçekleşti. Mimarlar Odası Yayınları arasında Türkçe / İngilizce çift dilli olarak yayımlanan katalog, ödül alan, ödül adayı olan, katılımda bulunan yapı, proje ve fikirlerin kapsamlı bir dökümünü sunuyor. Katalog hem bir ödül katalogu olmanın gerektirdiği görselliği ön plana alıyor, hem de yapı, proje ve fikirleri güncel Türkiye mimarlığı bağlamına oturtmaya özen ve çaba gösteriyor.
Mehmet Konuralp’in Sinan Ödülü’ne, Cevat Erder ve İmkanmekan Grubu’nun Mimarlığa Katkı Dalı Ödülü’ne değer görüldüğü bu dönemde Zeki Sayar için Anma Programı düzenlenmesine karar verilmişti. Katalogda sunulan 160 eser arasında 58 yapı, 95 proje, 7 fikir projesi yer alıyor. Bunlar arasından 4 yapı, 3 proje, 1 fikir projesi ödüllendirildi. Ödül alan eserler kapsamlı biçimde proje raporları ile birlikte yer alıyorlar: Bunlar YAPI DALI’nda Turkcell Ar-Ge Binası, Gebze-Kocaeli / Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Yapı Kredi Bankası Bankacılık Akademisi, Gebze-Kocaeli / Mehmet Kütükçüoğlu, Ertuğ Uçar. YAPI DALI - Koruma-Yaşatma Dalı’nda DDB Tuz Ambarı, Kasımpaşa-İstanbul / Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Kazıklı Kervansaray Restorasyonu ve Çok Amaçlı Kültür Merkezi İç Ek Yapısı, Gölcük-Kocaeli / T. Gül Köksal, M. Burak Altınışık. PROJE DALI’nda Korallusviertel Toplu Konutu, Hamburg-Almanya / Ercan Ağırbaş, Tarsus SEV İlköğretim Okulu Kampusu, Tarsus-Mersin / Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Zeynel Bey Türbesi Restorasyonu, Hasankeyf-Batman / Cengiz Kabaoğlu. FİKİR SUNUMU DALI’nda Eski Liman ve Orfirisey Kentsel Tasarımı, Reykjavik-İzlanda / Günay Erdem, Sunay Erdem
2010 Ulusal Mimarlık ödülleri katalogunda, Seçici Kurul üyelerinden Doğan Tekeli, Hüseyin Kahvecioğlu ve Boğaçhan Dündaralp hem bu konuya, hem de ödül alan / almayan tüm eserlere ilişkin genel bir değerlendirme ile geleceği okuyan / prospektif bir bakış sunuyorlar. Yazıları, Sergi ve Ödül Programı’nın Türkiye mimarlığındaki rolünün yanı sıra, Türkiye’nin güncel mimarlık eğilimlerini saptamak açısından değerli görüşler içermekte.
Kitapla İlgili Kategoriler
Yorumlar