Mikro İktisat Açıklamalı Soru Bankası Dr. Fatih H. Dikmen  - Kitap

Mikro İktisat

Açıklamalı Soru Bankası

5. Baskı, 
Kasım 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
375
Barkod:
9786257727433
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
195,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın amacı, mikro iktisat teorisinin temel teorik çerçevesi tamamlandıktan sonra, bunun soru çözümüyle birlikte uygulamaya dökülmesinin sağlanmasıdır.
Bilindiği üzere iktisat, bir bütün olarak, kurum sınavlarında belirleyiciliği en yüksek olan alandır. Bu çerçevede, bu çalışmanın gerek ÖSYM tarafından yapılan çoktan seçmeli test türü sınavlarda, gerekse de kamu ve özel kurumlar tarafından yapılacak olan klasik sınavlarda baş ucu kaynağı olacaktır. Bununla birlikte bu kitabın bir diğer amacı da lisans düzeyinde mikro iktisat dersi alan öğrencilerin, mikro iktisadı daha iyi kavramalarına ve sınav öncesinde soru çözme kondisyonu kazanabilmelerine yardımcı olmaktır.
Kitaptaki sorular, konu bütünlüğü anlamında bir ders kitabındaki sıralamaya uygun hazırlanmıştır. İlk 20 soru temel kavramlara ayrılırken, hemen ardından tüketici teorisi için 130 soru cevaplanmış. Üretici teorisi için yaklaşık 100 soru oluşturulmuş ve piyasa denge ve uygulamaları için 40 soru hazırlanmış. Piyasalar başlığı geniş tutulmuş ve tam rekabet, monopol, oligopol ve tekelci rekabet piyasası sıralamasıyla 160'tan fazla soru cevaplanmış. Son 50 soru ise yine sırasıyla işgücü piyasası, genel denge ve refah teorisi ve piyasa başarısızlıklarına ayrılmış.