"Suçluluğa karşı izlenecek politika konusunda son sözlerimiz şunlardır: Günümüzde de elbette ‘suç, sorundur. Ceza çözümdür. Ancak ceza verildiği zaman bir soruna dönüşmektedir.' (Didier Passion). Özellikle de özgürlüğün gereksiz yere ortadan kaldırılması durumunda bu sorunun dayanılamaz bir acıya dönüşeceği unutulmamalıdır. Bu yüzden vaktiyle Chataubriand, ‘özgürlük yoksa, dünyada hiçbir şey yoktur' demişti.
Hiç kimseyi ötekileştirmeyen ve herkese ahlaka dayanan hakça bir demokratik düzende ve en gerçek yol gösterici olan bilimin ışığında suç ve suçlulukla savaşılacak ve savaşı kesinlikle demokratik düzen ve bilim kazanacaktır. Yeter ki buna inanalım."
Sami Selçuk
Suç Hukuku Dogmatiği ve/ya Grameri adlı bu yapıt beş kitaptan oluşmaktadır. Suç Hukuku Dogmatiği ve/ya Grameri - Giriş adını taşıyan ilk kitapta, suç hukukunun varlık nedeni ve bilim dünyasındaki yeri üzerinde durulmaktadır. Suçbilim başlığını taşıyan bu ikinci kitapta suçun başlıca nedenleri; üçüncü kitapta suçları önlemek için başvurulan yöntemler, yani suç politikası; dördüncü kitapta suç olgusuna yaklaşımlar ve suç genel kuramı; beşinci ve son kitapta ise, suç yargılama süreci hukuku ele alınmaktadır.