KPSS ve Tüm Kurum Sınavları İçin Mikro İktisat Soru Bankası Mahir Alper  - Kitap
KPSS ve Tüm Kurum Sınavları İçin

Mikro İktisat Soru Bankası

1. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
887
Barkod:
9786257670418
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, 20 yılın üzerindeki tecrübe ile mikroiktisadı tümüyle kapsayacak bir perspektifle hazırlanmış. Kitap içerisinde 600 özgün soru ve bu soruların ayrıntılı çözümleri yer almaktadır.
Kitabın iki ayrı hedefinin olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan birincisi, çeşitli sınavlarda benzerleri çokça sorulmuş sorular ve çözümleri ile birlikte, öğrencilere farklı soru türlerini göstermek ve başka hiçbir kaynakta göremeyeceği sorularla karşılaşmasını sağlamaktır.
Kitabın ikinci amacı ise ayrıca sınavlara dönük hazırlanmış bir konu anlatım kitabına ihtiyaç duymadan okuyucuya mikroiktisat öğretmek ve en basitinden en zoruna kadar, soru çözebilir hale getirmektir. Her ne kadar bir soru bankası olsa da, kitap tam soru çözümlüdür; soruların çözümü sırasında konu anlatımı tam olarak yapılmış. Soru çözümlerinde konu anlatımlarını desteklemek için 600'ü aşkın grafik çizilmiş. Sorular, ders anlatır gibi çözülmeye çalışılmış, önemli hususların altı farklı sorularda, defalarca çizilmeye çalışılmış.
Okuyucunun iktisat bilmediği varsayımından hareket edilmiş, kitap içinde hiçbir ezber bilgiye yer verilmemiş. Temel iktisat mantığı verilmeye çalışılmış, temel matematik bilgisi de soru çözümlerinin içinde aktarılmaya çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tüketim Teorisi
.
Piyasa Analizi
.
Üretim Teorisi Ve Maliyetler
.
Faktör Piyasaları
.
Refah Ekonomisi Ve Genel Denge