Tüm Ceza Hukuku mevzuatı değiştirilmek suretiyle yeni bir ceza hukuku oluşturma çabasına, dergimizin katkısının da önemli olacağına inanıyoruz. Ancak görünen o ki, demokratik, insan haklarına saygılı, ödetmekten çok önlemeyi hedeflemiş bir ceza hukuku yaratmak iddiasıyla çıkarılan yeni yasalar bunda pek de başarılı olmuş görünmüyor. Son günlerde ki, bunun ayak sesleri aylar öncesinden duyulmuştu, cezaevlerinin dolduğuna yönelik söylemler buna işaret etmektedir. Henüz çok yeni bir uygulamaya sahip olunsa da ilk izlenimler çok da iç açıcı değildir. Uygulama birliğinin sağlanamaması ve bunun kısa sayılamayacak bir süreye yayılması zorunluluğu, bir başka sakıncadır. Kısacası henüz kaos ortamı sona ermiş değildir.
Ancak yeni mevzuatın anlaşılması ve en iyi şekilde uygulanması için üstün bir çaba gösteren tüm hakim, savcı, avukat ve Hocalarımızın bu çabalarını hiçbir övgü dolu söz anlatamaz. Buradan hepsine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Umarız Dergimiz de bu konuda üstüne düşeni yapabilecektir.
Dergimizin bu sayısı da dopdolu bir içeriğe sahip. Bu sayımıza Prof.Dr.Mehmet Emin ARTUK, Ceza Kanununun Suç Siyaseti Bilimi Açısından Değerlendirilmesi; Doç. Dr. Yener ÜNVER, Ceza Muhakemesinde İspat, CMK ve Uygulamamız; Doç. Dr. Mahmut KOCA, Ceza Muhakemesi Hukukunda Deliller; Doç.Dr.Veli Özer ÖZBEK ve Arş.Gör.Koray DOĞAN, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda 5560 Sayılı Kanun’la Yapılan Değişikliklerin Değerlendirilmesi; Doç. Dr. R. Cengiz DERDİMAN, Kamu Düzenini Etkileyen Sonuçları Açısından Türkiye'de Kolluk Yetkilerinin Hukuksal Durumu; Yard. Doç. Dr. Ali Kemal YILDIZ, Ses ve/veya Görüntü Kayıtlarının İspat Fonksiyonu; Dr.Mahmut KAŞIKÇI, 5479 Sayılı Yasa İle Vergi Ziyaı Cezasına İlişkin Olarak Getirilen Düzenlemenin ve Konuya İlişkin Uygulamanın Yarattığı Sorunlar (Yasal Durum – Uygulama - Kanaatimiz); Arş.Gör Mehmet Nihat Kanbur, Kendiliğinden Hak Alma Fiillerinin Yeni Türk Ceza Kanunu Bakımından Değerlendirilmesi; Arş.Gör.Hakan KARAKEHYA, Olası Kast; Av. Orçun GÜNDÜZ, İşkence Suçunda Mağduriyet; Arş. Gör. Ali Emrah BOZBAYINDIR’ın çevirisiyle Prof. Dr. THOMAS WEIGEND, Ceza Muhakemesi Gerçeği mi Arıyor? Bir Alman Perspektifi başlıklı eserleriyle katkıda bulundular. Tüm yazarlara ayrı ayrı teşekkür ediyor ve katkılarının sürekli olması dileği ile saygılarımızı sunuyoruz.
Fakülte odalarına sıkıştırılmayan; kavgayı değil, barışı; husumeti değil, dostluğu; çekemezliği değil, işbirliğini; dedikoduyu değil, bilimi kucaklayan günler dileği ile. (Önsöz'den)