İşbirlikli Öğrenme Ortamlarında Fen Öğretimi: Kuramdan Uygulamaya Öğretmen Eğitimcileri ve Öğretmenler İçin Zenginleştirilmiş Etkinlikler Prof. Dr. Fatma Gülay Kırbaşlar  - Kitap

İşbirlikli Öğrenme Ortamlarında Fen Öğretimi: Kuramdan Uygulamaya

Öğretmen Eğitimcileri ve Öğretmenler İçin Zenginleştirilmiş Etkinlikler

1. Baskı, 
Eylül 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
386
Barkod:
9789754361391
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı; 2018 yılında yapılan güncelleme ile yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına bağlı kalınarak araştırma-sorgulamaya dayalı öğrenme stratejisine göre tasarlanmış. Bu kitapta yer alan etkinliklerin geliştirilmesinde, söz konusu son değişiklikler dikkate alınmış. Etkinliklerin geliştirilmesinde, Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı 6. 7. ve 8. sınıf düzeylerinde farklı ünitelerdeki konuların öğrenimi için 21. yüzyıl becerilerine odaklanan öğrenme kuram/yaklaşım/model/tekniklerin kullanılmasına özen gösterilmiş. Tüm etkinlikler laboratuvarda/sınıfta gerçekleştirilmiş ve uygulanabilirlikleri test edilmiş.
Kitabın en önemli özelliği; Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı 6. 7. ve 8. sınıflara ilişkin seçilen konu ve kazanımlarına uygun olarak düzenlenmesi, buna bağlı olarak belirlenen öğrenme kuram/yaklaşım/model/teknikleri içermesi, etkinliklerin özgün olarak tasarlanması ve bir Fen Bilimleri öğretmeninin rahatlıkla uygulayabileceği açıklıkta aktarılmış olmasıdır. Bu açıdan özellikle yeni eğitim-öğretim döneminde ve yeni Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı ile öğretime başlayacak olan öğretmenler için vazgeçilmez bir kaynak/kılavuz kitap olacağı düşünülmektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İşbirlikli Öğrenmenin Dayandığı Kuramsal Temeller
.
İşbirlikli Öğrenme Uygulamaları Öğretmen Yönergeleri
Kitapla İlgili Kategoriler