Değerli Okurlarımız ve Değerli Yazarlarımız,
Yeni adli yılda, Terazi Hukuk Dergisi olarak birbirinden dikkat çekici çalışmalarla yine karşınızda olacağız. Her yeni adli yıl döneminde yinelediğimiz üzere hedefimiz, sayfaları tüm hukuk ailesine açık olan; okurlarının yazarları/yazarlarının okurları olduğu bir Terazi’yi birlikte oluşturmaktır.
Adli yılın ilk sayısına, güncel; güncelliğini daha uzun bir süre koruyacak ve oldukça tartışmalı bir alana ayırarak “Bilişim Hukuku Özel Sayısı”yla başlamak istedik. Bu doğrultuda, Olgun Değirmenci’nin “Bilgi Toplumunun Delil Türü: Sayısal Deliller ve Bilimselliği” başlıklı, Servet Yetim’in “Sosyal Medya, İfade Özgürlüğü İlişkisi ve Türkiye” başlıklı ve Hüseyin Çakır ile Hanife Göker tarafından birlikte hazırlanan “Gençlerin Bilişim Suçlarına İlişkin Farkındalık Düzeylerinin İncelenmesi” başlıklı çalışmalarını hakemli makaleler olarak ilginize sunuyoruz.
Ali Karagülmez’in “İnternet Alan Adları ve Bazı Hukukî Sorunlara İlişkin Yargı Kararları”, Emre Kıyak’ın “Bilgisayar Programının Kaynak Kodları Üzerinde Mahkemece İnceleme Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar”, Necati Meran’ın “İnternet Yoluyla İşlenen Suçlar ve Kişilik Hakları İhlalinin Engellenmesinde Yeni Düzenlemeler”, Sefer Oğuz’un “Alan Adını Düzenleyen Türk İkincil Mevzuatının Değerlendirilmesi”, Nurullah Karakaş’ın “ABD Federal Yüksek Mahkemesi’nin Araçlara GPS Takip Cihazı Takılmak Suretiyle Yapılan Aramalara İlişkin Kararı” ve Ersan Şen’in “E- Posta Takibi”başlıklı çalışmalarının da ilginizi çekeceğine inanıyoruz. (Önsöz'den)