"Fiyat/Kazanç Oranı ile Pay Getirişi İlişkisini İnceleyen Çalışmaların Gelişimi" başlıklı çalışmasına yurt içinden ve yurt dışından ilgiyi gören yazar, sürmekte olan Doktora Tezi çalışmalarına hiç olmadığı kadar hız verecektir.
"Fiyat/Kazanç Oranı ile Alternatif Değerleme Yöntemlerini Karşılaştıran Çalışmaların Gelişimi" başlıklı çalışmasına ilgi çekebilen yazar ve editör yeni çalışmalara kapı aralayabilecek cesareti bulacaklardır.
"Yatırım Araçları Arasında Finansal Bağlantılılık: Türkiye Finansal Piyasalarında Uygulama" başlıklı çalışma hem akademide hem ekonomide sözü edilir hale gelirse yazar bu çalışmasını dizi haline getirebilmek için ihtiyacı olan verilere erişebilmek amacı ile Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans Laboratuvarında kamp kuracaktır.
"Borsa İstanbul için Fraktal Piyasa Hipotezinin Sınanması: Dalgacık Güç Analizi" başlıklı çalışma için gerekli veriler Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans Laboratuvarından elde edilmiştir. Çalışma ses getirdiği takdirde Laboratuvar, yazar için altın madenine dönüşecektir.
"Jeopolitik Risk ve Hisse Senedi Getirileri: Sektörel Yaklaşım" başlıklı çalışma akademik dünyadan ses getirdiğinde yazarın tepkilerini tahmin edemiyoruz. Hayranlıkla izlemeye değer olacağını düşünüyoruz.
"Future Piyasalar Arasındaki Asimetrik İlişkilerin Analizi: Hisse Senedi Endeksleri Üzerine Uygulama" başlıklı çalışma Borsa İstanbul yetkililerinin ilgisini çektiği takdirde VİOP ile ilgili kararlara altlık oluşturabildiğinde hem yazar hem editör İşletme ve Finans Yazıları -1 kitabını hazırlamak ile ne kadar iyi bir iş çıkardık diyebileceklerdir.
"Türkiye'de İşsizlik Histerisi Geçerli mi?" başlıklı çalışma İŞKUR'dan bir eleştiri alabilse akademik kariyerinin erken evrelerinde bulunan yazarı gelecekte var olabilmek için olağanüstü cesaretlendirecektir.
İşletme ve Finans Yazıları -1 başlıklı kitap temelde bu motivasyonlar ile hazırlanmıştır.
(Editör'den)