Yabancılara Türkçe Öğretimi Dr. Erdost Özkan  - Kitap

Yabancılara Türkçe Öğretimi

1. Baskı, 
Aralık 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
432
Barkod:
9786257405768
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
299,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada, yabancılara Türkçe öğretiminin temel kavram ve sorunları ele alınmıştır. Böylece kitabın alan yazına katkısı hedeflenmiştir.
Kitapta yabancılara Türkçe öğretimi alanında hazırlanan programlar incelenmiş, ders kitapları çok kültürlülük bağlamında değerlendirilmiştir.
Temel dil becerilerinin (dinleme, konuşma, okuma, yazma) yanı sıra akademik yazma, otantik yazma, geribildirim, özel amaçlı Türkçe öğretimi, veri tabanlı öğrenme, dil farkındalığı, kültürel içeriklerin sunumu, teknoloji kullanımı gibi konular da farklı bakış açıları ile irdelenmiştir. Ayrıca eserde, güncellenen Diller İçin Ortak Öneriler Çerçevesi'ne de yer verilmiş, ölçme/değerlendirme, dil bilgisi öğretimi, yöntem/teknik ve drama gibi yabancılara Türkçe öğretiminin önemli konuları da işlenmiştir.
On dokuz bölüm başlığından oluşan bu eserin ortaya çıkmasına tüm yazarlar, alanında yetkin kalemleriyle, katkı sunmuştur. Kitabımızın temel amacı, alandaki diğer akademisyenlere, lisans/lisans üstü öğrencilere ve Türkçeye gönül vermiş her kesime fayda sunmasıdır.
Kitapla İlgili Kategoriler