SPK İleri Düzey, Lisanslama Sınavlarına Hazırlık – Tüm Konular Dr. Şenol Babuşcu, Adalet Hazar, Dr. Sedat Yenice  - Kitap

SPK İleri Düzey, Lisanslama Sınavlarına Hazırlık – Tüm Konular

6. Baskı, 
Kasım 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1178
Barkod:
9789759138257
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Her geçen gün artan finansal piyasaların gelişmişlik düzeyi, piyasanın aktörlerine ilişkin de yeni kuralların konulmasına yol açmaktadır. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurumu tarafından sermaye piyasası alanında işlem yapacak kişilerin lisans almaları yönünde 2002 yılından itibaren açtığı lisanslama sınavlarından Temel Düzey Lisanslama sınavı 9 konudan oluşmaktadır.
15 Ekim 2013 tarihine kadar yapılan tüm Sermaye Piyasası Kanunu’na ilişkin Sermaye Piyasası Kurumu'nun düzenleme ve Yönetmelik değişiklikleri dikkate alınıp, yeni soru ilaveleri da yapılarak genişletilen bu kitap, adayların ihtiyaçları göz önüne alınarak revize edilmiştir.
SPK İleri Düzey Sınavına girecek adaylara çalışma kolaylığı sağlamak ve çok sayıda test çözümü ile bilgilerini daha da kalıcı kılmak açısından her bir dersin altında yer alan alt konu başlıklarına ilişkin güncel anlatım, bu alt konulara ilişkin çıkmış soru benzerleri ve açıklamalı çözümleri ile her bir dersin sonunda deneme sınavının yer aldığı bu kaynak “SPK İleri Düzey Lisanslama Sınavlarına” girecek adaylara yönelik hazırlanmıştır. Tamamen sınava yönelik ve güncel düzenlemeleri içeren bu kitap, en güncel bilgileri içeren kaynak niteliğindedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Ekonomi ve Mali Sistem
.
Sermaye Piyasası Mevzuatı, İlgili Mevzuat, Ticaret Hukuku ve Borçlar Hukuku
.
Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası
.
Ulusal ve Uluslararası Piyasalar
.
Finansal Yönetim
.
Analiz Yöntemleri
.
Muhasebe Denetim ve Etik Kurallar
.
İlgili Vergi Mevzuatı
Kitapla İlgili Kategoriler