SPK Lisanslama Sınavlarına Hazırlık
Konu Anlatımı – Deneme Kurumlarda ve Sermaye Piyasasında Değerlendirme Murat Altıntaş, Engin Dumurcaklı, Fehmi Ege  - Kitap

SPK Lisanslama Sınavlarına Hazırlık Konu Anlatımı – Deneme

Kurumlarda ve Sermaye Piyasasında Değerlendirme

1. Baskı, 
Mayıs 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
146
Barkod:
9786256460195
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar İçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" düzenlemesi uyarınca Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş. (SPL) tarafından yapılan sınavlar sonucu halka açık ortaklıklarda, yatırım kuruluşlarında, kolektif yatırım kuruluşlarında, derecelendirme kuruluşlarında, gayrimenkul değerleme şirketlerinde ve Sermaye Piyasası Kanunu'nda yer alan diğer kurumlarda çalışanlara lisanslar verilmektedir. Bu kapsamda 9 adet lisans türü oluşturulmuş olup ilgisine göre yukarıda belirtilen kurumlarda çalışanların işlem yapabilmeleri için belirlenen lisanslara sahip olmaları gerekmektedir. Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı ve Türev Araçlar Lisansı da bahsi geçen 9 lisans arasında yer almaktadır.
Kitabımızın konusunu oluşturan "Kurumlarda ve Sermaye Piyasalarında Vergilendirme", Düzey 3 ve Türev Araçlar Lisansı için geçilmesi zorunlu olan ve en az basan gösterilen oturumlardandır.
Bilindiği üzere SPL, son yıllarda çıkmış sınav sorularını paylaşmamaktadır. Dolayısıyla adaylar, gerek konu tekrarı gerekse de sınav sistematiğine uygun soru çözümü ve konu tekrarı ihtiyacı hissetmektedir. Kitabımız, her biri 25 sorudan müteşekkil 10 adet çözümlü ve 10 adet cevaplı test olmak üzere toplam 500 özgün soruyu kapsamaktadır. Yine özgün tablo, şema, özet bilgiler ve detaylı soru çözümleri ile adayların sınav konularını hızlıca öğrenmeleri ve tekrar etmeleri hedeflenmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler