Kamu İşvereninin İş Sağlığı ve Güvenliği Bakımından Sorumluluğu Lütfi İnciroğlu  - Kitap

Kamu İşvereninin İş Sağlığı ve Güvenliği Bakımından Sorumluluğu

2. Baskı, 
Temmuz 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
158
Barkod:
9786053002383
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
190,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kamu kurum ve kuruluşlarında halen iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeterli duyarlılık oluşmadığı düşünülecek olursa bu çalışma, kamu işverenlerine ve kamu görevlilerine ne gibi ödev ve yükümlükler getirdiğinin anlaşılması açısından önem taşımaktadır.
Kitap üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde kamu işvereni, kamu işveren vekili, kamu işyeri ve kamu çalışanı kavramları ile kamu işveren vekillerinin yetki ve sorumlulukları, ikinci bölümde kamu işvereninin iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin temel yükümlülükleri ve üçüncü bölümde de, iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerine aykırı davranan kamu işvereninin sorumluluğu ele alınmıştır.
Çalışmanın nihai amacı; kamu işyerlerinde istihdam edilen kamu görevlilerinin iş kazası veya meslek hastalıklarına maruz kalmaları halinde, uğradıkları zararları işverenleri statüsünde olan kamu idaresinden nasıl talep edecekleri ile kamu idarelerinde işveren vekili sıfatı taşıyan yöneticilerin karşılaşabilecekleri hukuki, cezai ve idari yaptırımlar konusunu açıklığa kavuşturmaktır.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Çerçeve
.
Kamu İşvereninin İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Temel Yükümlülükleri
.
Kamu İşvereninin İş Sağlığı ve Güvenliği Yükümlülüklerine Aykırı Davranmasının Sonuçları