Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Prof. Dr. Metin Taş  - Kitap

Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi

5. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
375
Barkod:
9786053440253
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
175,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bir ders olarak Vergi Hukuku veya Türk Vergi Sistemi, yüksek öğretim alanında pek çok birimin ders programında yer almaktadır. Bu birimlerde bir yandan ders saatlerinin kısıtlılığı, diğer yandan dersin altyapısı niteliği taşıyan derslerin alınmaması nedeniyle konuların gerektiği gibi aktarılması mümkün olamamaktadır. Dolayısıyla bu tür birimlerde vergi hukukuna ilişkin bilinmesi gereken konuları içeren bir kaynak ihtiyacı söz konusudur.
Diğer yandan, vergi hukuku özellikle kariyer mesleklerini hedefleyenler için mutlaka kavranması gereken bir alan olarak kendisini göstermektedir. Bu tür sınavlara hazırlananlar, hem vergi hukukunun genel esaslarını hem de sistemde yer alan belli başlı vergileri yalın olarak anlatan kaynaklara ihtiyaç duymaktadırlar.
İşaret edilen ihtiyaç dikkate alınarak önlisans ve lisans öğreniminde ve kariyer meslekleri sınavlarında kullanılmak üzere bu kitap kaleme alınmıştır. Kitabın temel amacı, hem genel hükümler ve hem de özel hükümler konusunda okuyucuyu bilgi sahibi yapmaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Bilgiler
.
Verginin Tarafları
.
Vergi Tekniği
.
Mükellefin Ödevleri ve Hakları
.
Vergi Denetimi
.
Vergi Kabahatleri, Vergi Suçları ve Yaptırımları
.
Vergi Uyuşmazlıkları ve Çözümlenmesi