Açıklamalı – İçtihatlı Devlet Memurları Kanunu Mustafa Dönmez  - Kitap
Açıklamalı – İçtihatlı

Devlet Memurları Kanunu

1. Baskı, 
Şubat 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1197
Barkod:
9786056915345
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
950,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Devlet Memurları Yasası, personel rejimimizin temel yasalarından biridir. Kamu çalışanlarının çoğunluğunu teşkil eden memur statüsündeki personelin hizmet koşullarını, niteliklerini, atanma ve yetiştirilmelerini, ilerleme ve yükselmelerini, ödev, hak, yükümlülük ve sorumluluklarını, aylıklarını, ödeneklerini ve diğer özlük işlerini düzenleyen temel yasa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'dur.
Kitabın hazırlanmasındaki temel amacımız, Devlet memurlarının personel yasaları bağlamında hukuki durumlarını madde bazında tüm boyutlarıyla ortaya koymaktır. Uygulayıcılara ışık tutması açısından madde açıklamaları hem örneklenmiş, hem de yargı kararlarıyla desteklenmiştir. Bundan başka, Devlet memurları mevzuatı alanındaki son değişiklikler, yerel yönetimlerde çalışan memurların tabi olduğu farklı mevzuat hükümleri, bu idarelerdeki uygulamaları üzerinde de durulmuştur. Böylece kitabın uygulayıcıların tüm sorunlarına cevap verecek bir hale gelmesine, bir tür rehber olmasına çalışılmıştır.
Ayrıca, Devlet memurlarını yakından ilgilendiren temel kanun, KHK ve yönetmelikler bir araya getirilerek, gereksinim duyulan mevzuat hükümlerine kolaylıkla ulaşılması olanağı yaratılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Görev, Yetki ve Sorumluluklar
.
Disiplin İşlemleri
.
Görevden Uzaklaştırma ve Yargılama
.
Özlük ve Sosyal Haklar
.
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği
.
Üst Düzey Kamu Yöneticiliğine Atanma
.
Sözleşmeli Personel Çalıştırılması
.
Belediyelerde Norm Kadro Uygulaması
.
Maddelerle İlgili DPB ve Maliye Bakanlığı Görüşleri
.
Konularla İlgili Yargı Kararları