Yarıiletken Fiziğine Giriş Donald A. Neamen  - Kitap

Yarıiletken Fiziğine Giriş

1. Baskı, 
Şubat 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
322
Barkod:
9789758986491
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yirminci yüzyılın ortalarından beri elektronik endüstrisi çok hızlı bir şekilde gelişmektedir ve şu anda dünyadaki en büyük endüstridir. Elektronik endüstrisinin temeli yarıiletken devre elemanları ve dolayısıyla yarıiletkenlerdir. Bu endüstrinin taleplerini karşılamak için yarıiletken ve yarıiletken devre elemanı alanlarında da büyük ilerlemeler olmuştur. Yarıiletkenlerin bu teknolojik öneminden dolayı ülkemizdeki birçok üniversitede yarıiletken fiziği dersi lisans ve lisansüstü düzeyde okutulmaktadır. Ancak şu anda ülkemizde yarıiletken fiziği ile ilgili yeterince Türkçe kaynak bulunmamaktadır. Bu nedenle, bu çeviri kitabın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ümit ediyoruz.
Bu kitap, yarıiletken fiziği için gerekli olan en temel konular göz önüne alınarak, Elektrik–Elektronik Mühendisliği ve Fizik Lisans öğrencilerine okutulmak amacıyla Donald A. Neamen tarafından yazılan " Semiconductor Physics and Devices, Basic Principles " adlı kitabın ilk altı bölümünün çevirisidir. Kitabın çevirisini yaparken, kitabın hem küçük hacimli olmasına hem de temel konuları içermesine özellikle dikkat edildi. Bu yüzden çeviri sadece ilk altı bölümle sınırlı tutuldu. Böylece hem konular direkt yarıiletken fiziği ve onun altyapısıyla ilgili olup hem de kitap sahibi olmak isteyen öğrencilere daha ekonomik bir kitap sunulmuş oldu.
Çeviriyi yaparken son derece dikkatli olmamıza rağmen, çeviride ve yazılımda hatalarımız olabilir. Eğer bu hatalar bize iletilirse, daha sonraki basımlarda mutlaka düzeltmeler yapılacaktır.
Kitapla İlgili Kategoriler