Açıklamalar ve Örneklerle Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik Betonarme Yapılar (2 Cilt) Ergin Atımtay  - Kitap
Açıklamalar ve Örneklerle

Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik

Betonarme Yapılar (2 Cilt)

2. Baskı, 
Ocak 2000
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1005
Barkod:
9789758201259
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
1997 yılında yayınlanan ve 1998 yılında uygulanması zorunlu hale gelen Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik, deprem mühendisliğine özgün bazı, yeni sayılabilecek, kavramları içermektedir. Bunun yanı sıra, her yeni şartnamenin uygulamaya dökülmesinde de sorunlar ortaya çıkmaktadır.
Bu kavramlara ve sorunlara açıklık getirebilmek ve uygulamadan örnekler vermek için, bu kitabı yazmaya karar verdim. Doğal olarak, tasarım kişisel bir faaliyettir ve kişiye özgün çözümleri de beraberinde getirir. Amacım, bu özgürlüğe müdahale etmeden, deprem mühendisliğinde kullanılan kavramların ve prensiplerin tanımlamalarını ve tartışmasını yapmak ve kişisel olarak, nasıl uyguladığımı meslektaşlarıma ve mühendislik öğrencilerine göstermektir. Kitabın içeriğinde, Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik içeriğindeki diziliş sırası aynen izlenmiştir. (Önsöz'den)