Vergi Rehberi Kolektif  - Kitap

Vergi Rehberi

1. Baskı, 
Temmuz 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
1310
Barkod:
9786058499805
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kurulduğu günden bugüne kadar 78 yıllık bilgi birikimleri ile Kamu adına yaptığı denetim görevini başarıyla yerine getiren Gelirler Kontrolörleri'nin oluşturduğu Gelirler Kontrolörleri Derneği; gerek Vergi Sorunları Dergisi aracılığıyla gerekse de 16. baskısı yapılan Yürürlükteki Türk Vergi Kanunları Kitabı ile bilgi birikimlerini kamuoyu ile paylaşmayı, onlara bilgi aktarmayı ve katkı sağlamayı ilke edinmiştir.
E. Gelirler Kontrolörleri olarak vergi yayıncılığındaki bilgi birikimini kamuoyuna yansıtmak amacıyla hemen hemen tüm vergi mevzuatını kapsayacak ve vergi ile ilgili konulara açıklık getirecek şekilde "Vergi Rehberi" isimli kitabımız hazırlanmıştır. Bulundurduğunuz ve E. Gelirler Kontrolörleri tarafından hazırlanan bu kitabı bundan sonra sizlerden gelen istek ve talepleri de dikkate alacak şekilde her yıl düzenli olarak basmayı planlamaktadır. Kitap; gerek gelir, gerekse de gider üzerinden alınan vergiler başta olmak üzere, usule ilişkin açıklama ve örnekleri içerecek şekilde yayın tarihi itibariyle güncel olan bir başvuru kaynağıdır.
Vergi Rehberi, Maliye Bakanlığı bünyesindeki birimler ile diğer birimlerin eğitim programlarında, Denetim elemanlarının yetki ve yeterlilik başta olmak üzere mesleki sınavlarında; SMMM ve YMM adaylarının mesleki sınavlarında kullanacakları bir kaynak özelliğini taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi Usul Kanunu
.
Gelir Vergisi Kanunu
.
Kurumlar Vergisi Kanunu
.
Katma Değer Vergisi Kanunu
.
Özel Tüketim Vergisi Kanunu
.
Damga Vergisi Kanunu
.
Giderler Vergileri Kanunu
.
Yorum ve Açıklamaları