Yeni Ürün Geliştirmede İnovasyon (Yeni Ürün İnovasyonu) Doç. Dr. Serkan Kılıç  - Kitap

Yeni Ürün Geliştirmede İnovasyon

(Yeni Ürün İnovasyonu)

3. Baskı, 
Mart 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
208
Barkod:
9789750267451
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
180,00
İndirimli (%42):
105,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
2. baskı
Şubat 2016
100,00
25,00 (%75)
2
ürünü beraber alın
%30 İNDİRİMDEN
yararlanın!
Kitabın Açıklaması
Kitap, gördüğü yoğun ilgi sonucunda, gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 3. Baskısını yapmıştır.
Yeni ürün geliştirmede inovasyon (Yeni ürün inovasyonu), "artımsal ve radikal inovasyon boyutlarıyla tüketicilerin mevcut ve henüz karşılanmamış ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan ve bu suretle yeni pazarlarda yaratabilen, yeni teknolojilerden yararlanarak tüketicilere değer sunan yeni ürünlerin geliştirilmesi" olarak tanımlanabilir.
Kitabın başlıca amacı, yeni ürün inovasyonu gerçekleştirecek işletmeler için bir rehber oluşturmaktır. Kitapta, yeni ürün inovasyonu kavramı, yeni ürün inovasyonunda dikkate alınacak unsurlar ve yenilikçi stratejinin belirlenmesinden başlayıp, fikirlerin geliştirilmesi ve en uygun fikrin seçimiyle devam eden yeni ürün inovasyon sürecinde işletmelerin başarılı olmaları için önem vermeleri gereken noktalar ayrıntılı olarak ele alınmıştır.
Ayrıca kitapta, kültür ve yeni ürün inovasyonu ilişkisi, yenilikçi örgüt kültürü ve ulusal kültür boyutları ile incelenmiştir. Bu doğrultuda kitapta, başarılı işletmelerin yeni ürün olasılıklarını nasıl seçtikleri, başarılı işletmeler tarafından yönetilen yeni ürün geliştirme ve pazarlama süreçleri, yeni ürün geliştirme sürecinde işletmelerin etkin dönüştürme becerileri ile pazarlama stratejileri, pazar yönelimli inovasyon kültürü oluşturma ve Türk kültürünün yeni ürün geliştirmedeki rolü gibi konular açıklanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yeni Ürün İnovasyonu
.
Yeni Ürün İnovasyonu ve Performans
.
Yeni Ürün İnovasyonu Proje Türleri
.
Yeni Ürün Proje Portföy Yönetimi
.
Yeni Ürün İnovasyonunda Dikkate Alınacak Unsurlar
.
Yeni Ürün İnovasyon Süreci
.
Kültür ve Yeni Ürün İnovasyonu
.
Ulusal Kültür ve Boyutları ile Yeni Ürün İnovasyonu İlişkisi
.
Yenilikçi Örgüt Kültürü
.
Yenilikçi Örgütlerin Özellikleri
.
Türkiye'de İnovasyon
Kitabın İçindekileri
Önsöz 
5
Birinci Bölüm
YENİ ÜRÜN İNOVASYONU
1. YENİ ÜRÜN İNOVASYONU KAVRAMI 
11
2. YENİ ÜRÜN İNOVASYONU VE PERFORMANS: LİTERATÜR TARAMASI 
22
3. YENİ ÜRÜN İNOVASYONU PROJE TÜRLERİ 
31
4. AŞAMA–KAPI (STAGE–GATE) SÜREÇ MODELLERİ 
35
4.1. Bölümsel Aşama–Kapı Süreç Modeli 
39
4.2. Faaliyet/Karar Aşama–Kapı Süreç Modeli 
40
4.3. Dönüştürme/Tepki Aşama–Kapı Süreç Modeli 
42
5. YENİ ÜRÜN PROJE PORTFÖY YÖNETİMİ 
43
İkinci Bölüm
YENİ ÜRÜN İNOVASYONUNDA
DİKKATE ALINACAK UNSURLAR
1. FİKİRLERİN ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ: DÖNÜŞTÜRME YETENEĞİ 
47
2. TÜKETİCİLERİN İHTİYAÇLARINI ANLAMA VE KARŞILAMA 
50
3. YENİ ÜRÜNÜN MALİYETİ 
55
4. YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME ZAMANI VE GELİŞTİRME HIZI 
56
5. PAZAR YÖNELİMLİLİK VE İŞ ÇEVRESİ TARAMASI 
59
5.1. Çevresel Dinamiklerin veya Pazar Güçlerinin Değerlendirilmesi 
65
5.1.1. Talep Belirsizliği 
66
5.1.2. Teknolojik Değişmeler/Gelişmeler 
67
5.1.3. Pazar Yapısı ve Rekabet Yoğunluğu 
67
6. YENİ ÜRÜNLERİN BAŞARISINDA İŞLETME YETENEKLERİ 
70
Üçüncü Bölüm
YENİ ÜRÜN İNOVASYON SÜRECİ
1. YENİ ÜRÜN İNOVASYON SÜRECİ: LİTERATÜR TARAMASI 
73
2. YENİ ÜRÜN İNOVASYON SÜRECİ 
83
2.1. Yenilikçi Strateji Geliştirme 
87
2.2. Fikirler Geliştirme ve Fikirleri Harekete Geçirme 
89
2.3. Fikirlerin Taranması ve Değerlendirilmesi 
99
2.4. Fikrin Denenmesi ve Prototip Geliştirme 
102
2.5. Pazar Denemesi ve Ürünü Geliştirme 
107
2.6. Ticarileştirme 
110
2.7. Yayılım ve Uygulama 
114
Dördüncü Bölüm
KÜLTÜR VE YENİ ÜRÜN İNOVASYONU
1. YENİLİKÇİ ÖRGÜT KÜLTÜRÜ 
121
2. YENİLİKÇİ ÖRGÜTLERİN ÖZELLİKLERİ 
126
2.1. Organizasyon Yapısı ve Türleri 
129
2.2. Üst Yönetim Desteği 
135
2.3. Bölümler Arası Koordinasyon ve İletişim 
136
2.4. Eğitim ve Gelişme 
142
2.5. Örgütsel İklim 
142
2.6. Takım Çalışması 
145
2.7. Ödül Sistemleri ve Motivasyon 
149
2.8. Öğrenen Organizasyonlar 
151
2.9. Liderlik 
153
3. ULUSAL KÜLTÜR VE BOYUTLARI İLE YENİ ÜRÜN İNOVASYONU İLİŞKİSİ 
156
3.1. Bireysellik–Kolektivizm 
162
3.2. Güç Uzaklığı 
164
3.3. Erkeksilik–Dişilik: (Erillik ve Dişilik) 
166
3.4. Belirsizlikten Kaçınma 
168
3.5. Uzun ve Kısa Dönem Yönelimlilik 
170
4. TÜRKİYE'DE İNOVASYON 
172
4.1. İşletmelerimizde İnovasyon Çalışmaları 
173
4.2. İnovasyonla İlgili Destekler ve Öneriler 
175
Yararlanılan Kaynaklar 
177
Kavramlar Dizini 
205
Özgeçmiş 
207