Uluslararası insan Hakları Hukuku Açısından Yalan Haber Dr. Selman Özdan  - Kitap
Uluslararası insan Hakları Hukuku Açısından

Yalan Haber

1. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
207
Barkod:
9786052640067
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
297,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu eser hem uluslararası boyuttaki teşebbüslere hem de ulusal çaptaki teşebbüslere yer vererek hangi uygulamaların eksik hangi uygulamaların ideal olduğunu tespit etmeye çalışmıştır. Böylece, yalan haberle mücadelenin uluslararası insan hakları gözetilerek alternatif şekilde nasıl verileceği konusunda birtakım veriler elde etmiş olduk.
Ulusal ölçekte incelenen ülkelerin yanı sıra, eserin yazılma sürecinin son anlarına denk gelmesi vesilesiyle yalan haberle mücadele konusundaki en yeni düzenleme olan 13.10.2022 tarih ve 7418 sayılı Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'unu da kısaca incelemeye çalıştık. İlgili kanunun, hususiyetle bu eserin kapsamına dahil olacak şekilde analitik düzlemde değerlendirmesini sunmaya çalıştık.
Nihayetinde, yalan haberle mücadelenin sadece ve sadece sansür gibi yaptırımlara tevessül etmeden de verilebileceğini ve uluslararası insan hakları hukukuna riayet eden bir hukuk devletinin esasında benimsemesi gereken politikaları izah etmeye çalıştık.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yalan Haber Üzerine
.
Dijital Dönemlerde Uluslararası İnsan Hakları Hukuku
.
Yalan Habere Karşı Hukuki Müdahaleler ve Mücadeleler
.
Yalan Haberler ve Dezenformasyon ile Alternatif Mücadele Yöntemleri ve Tavsiyeler