Hakimler, Cumhuriyet Savcıları ve Avukatlar İçin Sosyal Medya ve Ceza Hukuku Somut Soru ve Cevaplar Eşliğinde Selman Bacaksız, Ahmet Aslan, Okan Yıldız  - Kitap
Hakimler, Cumhuriyet Savcıları ve Avukatlar İçin

Sosyal Medya ve Ceza Hukuku

Somut Soru ve Cevaplar Eşliğinde

2. Baskı, 
Temmuz 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
330
Barkod:
9786052643518
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
385,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uygulamada sosyal medya suçlarına ilişkin devreye sokulan yanlış araştırma ve delil toplama faaliyetlerine bağlı olarak önemli ölçüde zaman kaybı ve hak ihlali yaşandığı, birçok failin bulunamaması sebebiyle suçların cezasız kaldığı, tüm bu sorunların da yargıya duyulan güveni sarstığı bir gerçektir. Bu eser, bu olumsuzlukların bertaraf edilmesine katkı sunmak amacıyla kaleme alınmıştır. Bu amaçla eserde, sosyal medya süjeleri ve adli açıdan doğru bilinmesi önemli olan teknik kavramlar açıklanmış, ulusal ve uluslararası hukuki kaynaklar ile yargısal içtihatlardan süzdüğümüz prensipler ışığında doğru fail tespiti ve delil temini için yapılması gereken işlemler ele alınmış, eylemlerin vasıflandırılması ve karar aşamasında dikkate alınması gereken hukuki ölçütler ortaya konulmuş, özetle sosyal medya suçlarına ilişkin soruşturmaların başlangıcından hükmün verildiği ana kadar adli sürecin hukuka uygun ve etkin ilerlemesini sağlayacak tüm hususlara değinilmeye gayret edilmiştir.
Eser, uygulamada hem hâkim ve savcıların hem de avukatların maksimum düzeyde fayda sağlamalarını önemseyen bir bakış açısı doğrultusunda hazırlanmış, ilgi duyulan bir konuya, yoruma ya da yüksek yargı içtihadına hızla ulaşmayı mümkün kılmak için de metnin soru-cevap usulüyle düzenlenmesi tercih edilmiştir. Son bölümde de hâkimlerimiz, Cumhuriyet savcılarımız ve avukatlarımıza pratik fayda sağlayacağını düşündüğümüz örnek belgelere yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hukuki Mahiyet ve Süjeler
.
Görev ve Yetki
.
İfade ve Basın Özgürlüğü
.
Şikâyet, Fail Tespiti, Delil Temini ve Hukuki Vasıflandırma
.
Soruşturma ve Kovuşturma İzni Gerektiren Eylemler
.
Zamanaşımı ve Zorunlu Dava Süreleri
.
Uzlaştırma ve Ön Ödeme
.
Karar
.
Erişimin Engellenmesi ve İçeriğin Yayından Çıkarılması