Uluslararası Barış Konferansları ve Osmanlı Devleti Betül Bakır  - Kitap

Uluslararası Barış Konferansları ve Osmanlı Devleti

1. Baskı, 
Ocak 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
185
Barkod:
9786053771791
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
28,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
19.yüzyıl Batılı devletler açısından her alanda çalkantılı bir dönem olmuştur. Yaşanan bu çalkantılı dönemin temel nedeni güçlü devletlerarasında görülen siyasi, ekonomik ve ticari sorunlardır. Bu sorunları hukukî yönden bir temele oturtup, çözüm bulmak ve uluslararası bir sisteme bağlamak amacıyla “Parlamentolararası Birlik” fikrinin gündeme getirilmesi sağlanmıştır. Bunun sonucunda bu birliğin ortaya çıkması için devletler tarafından girişimde bulunulmuştu.
Çalışmamızın konusu olan, barış konferanslarını düzenleyen “Parlamentolararası Birlik” uluslararası barışı sağlama ve silahlanma yarışını durdurma amacıyla, Avrupa Parlamenterleri tarafından kurulmuştur. Çalışmada “Parlamentolararası Birlik”in kuruluşunu, 1899 tarihine kadar olan çalışmalarını, özel bir birlik olarak kurulan Parlamentolararası Birlik’in devletler bünyesine alınarak nasıl resmileştirildiği hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır.
Bu çalışmamızın amacı, 19.yy. sonları ve 20.yy. başlarında Avrupa ve Osmanlı tarihini farklı bir açıdan, uluslararası barış çabalarıyla kurulan Parlamentolararası Birliğin çalışmalarıyla incelemek ve Osmanlı Devleti’ne bu dönemde nasıl bakıldığını, dış ilişkilerde,Osmanlı Devleti’nin uluslararası alanda yerinin ne olduğunu saptamak olmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası I. Lahey Barış Konferansı
.
Uluslararası I. Lahey Barış Konferansı ve Alınan Kararlar
.
Uluslararası II. Lahey Barış Konferansı ve Uluslar Arası Adalet Divanının Kurulması Teşebbüsleri
.
Osmanlı Parlamentosu Uluslararası Barış Komisyonu’nun Kurulması ve Komisyonun Katıldığı İlk Konferans
.
Genel Savaş Arifesinde Uluslararası Barış Çalışmalarının Değerlendirilmesi