Değişen Dünyada Almanya ve Alman Dış Politikası Ulusal Çıkar Ulusal Birlik ve Kamuoyu Tercihi Açısından Bir İnceleme İbrahim S. Canbolat  - Kitap
Değişen Dünyada

Almanya ve Alman Dış Politikası

Ulusal Çıkar Ulusal Birlik ve Kamuoyu Tercihi Açısından Bir İnceleme

5. Baskı, 
Kasım 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
332
Barkod:
9786256559776
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
210,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Almanya değişen dünya koşullarında bir yandan uluslararası siyaseti etkileyen bir güç olarak varlık gösterirken, diğer yandan aynı siyasetin objesi durumuna düşerek var olma mücadelesi vermiş bir devlet. Bu yüzden Almanlar içe dönük bir görüntü verseler de, gerçekte dış dünya ile ilişkilerini her zaman öncelikleri arasında görmüşlerdir. Avrupa'da en fazla dış sınıra sahip olan Almanya bilim, düşünce ve edebiyat alanında dünya çapında üretimle kendinden bahsettirirken, parçalanmış siyasî kimliğiyle de kendini her zaman bir Orta Avrupa Sorunu ile yüzleşmek zorunda kalmıştır.
Bölgede tarihsel ve güncel temelli sorunlarla bağlantılı olarak Avrupa Birliği kendine özgü yapısıyla Almanya için hem meşruiyet sağlayıcı hem de denetleyici bir güç etkisi gösterir. Kitapta bu hususa da yer verilmektedir.
Almanya'nın değişen dünya dengelerinde Türklerle ilişkileri de kendi tarihsel gerçeklikleri açısından incelenmektedir. Uluslararası konjonktüre bağlı olarak kendini gösteren rekabet ve ittifak ilişkilerinin iz bırakan sonuçları olmuştur. Kitapta bunlar üzerinde de durulmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal ve Teorik Yaklaşım
.
Tarihsel Oluşum ve Değişim Evrelerinde Almanya
.
Bütünleşen Almanya ve Yeni Alman Dış Politikası Üzerine