Antikçağ'dan Günümüze İnfaz Hukuku Tarihi Mustafa Öztürk, Akgün Bilgin  - Kitap
Antikçağ'dan Günümüze

İnfaz Hukuku Tarihi

1. Baskı, 
Nisan 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
435
Barkod:
9786050511741
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İnsanoğlunun içgüdüsünde "intikam", "öç almak", "cezalandırmak", "infaz etmek", "sapkınlık", "fantezi" gibi dürdüler bulunmaktadır. İnfaz'da, bu dürtülerin dışa vurulduğunda zihinlerdeki cezaların icra biçiminin genel adıdır ve tarih boyunca insanoğlu "Adalet" ile "İntikam" ceza infazı erkleri arasında evirilerek çok büyük bedeller ödemiştir.
Modern infaz anlayışı ve uygulaması, toplumlar ile yönetim anlayışlarına kabul ettirilmesi hiç de kolay olmamıştır. Bu zorlukların kilometre taşları, ceza infazı teorisi ve kanunların doğuşu, yöntem ve biçimleri "İnfaz Hukuku" kadar suçluların cezalandırılması ve ardından topluma kazandırılmasını araştıran suç bilimi "Penoloji"nin de temel kaynağını oluşturur.
Bu kitapta, belge ve fotoğraflarla insanoğlunun Antikçağ'dan günümüze kadar uzanan kadim "ceza infazı" içgüdüsünün eşitlik ve sosyal devlet ilkesi gereği yasalarla nasıl disiplin altına alınarak icra edildiğini, hukuk tarihi ve penolojik açıdan infaz hukukunun sabitler ile zaman ve mekâna göre değişkenlerini anlatmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnfaz Kavramları ve Teorisi
.
İnfaz Hukukunun Doğuşu
.
Modern Hukuk Sistemlerinde İnfaz Hukuku
.
İnfaz Sistemleri, Yöntemleri ve Hareketleri
.
Türk İnfaz Hukuku Tarihi ve Güncel Uygulamaları
Kitapla İlgili Kategoriler