İnfaz Hukuku Dr. Bahattin Aras, Sezgin Güverçin  - Kitap
2. Baskı, 
Şubat 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
748
Barkod:
9786050517996
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
750,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın ilk baskısından sonra infaz sistemini doğrudan ilgilendiren birçok mevzuat değişikliği gerçekleşmiştir. Bu nedenle Kitabın 2. baskısında infaz sistemi ile ilgili mevzuat yeniden gözden geçirilmiş, Kanun ve Yönetmeliklerde yapılan esaslı değişiklikler kitabın ilgili bölümlerine işlenmiştir. Ayrıca Anayasa Mahkemesince verilen yeni kararlara yer verilmiştir.
Kitabın 1. baskısından sonra 10.11.2021 tarihli Resmi Gazete'de Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği yayımlanmıştır. Bu yönetmelikle 05.03.2023 tarihli yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. 2. Baskıda 10.11.2021 tarihli yönetmelik hükümleri dikkate alınarak yönetmelik değişiklikleri kitaba işlenmiştir. Ayrıca Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik'te 12.11.2021 tarihinde yapılan değişikliklere 2. baskıda yer verilmiştir. Yönetmelikte yapılan değişikliklerle Yönetmeliğin 5275 sayılı Kanun'a uyumu sağlanmıştır.
05.04.2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7445 sayılı Kanun'la ' 5275 sayılı Kanun'a eklenen çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazının ertelenmesini sağlayan 16/A maddesine ilişkin değişiklik kitabın 2. baskısında yer verilmiştir.
Bu kapsamda birinci bölümde infaz hukukuna ilişkin temel ilke ve kavramlar ile infaz aşamasında infaz hâkim İlklerinin ve esas mahkemesinin görevleri genel hatlarıyla anlatıldıktan sonra ikinci bölümde ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı süreci, üçüncü bölümde infaz aşamasında infaz hâkimliği veya mahkemeden karar alınmasını gerektiren diğer durumlar, dördüncü bölümde cezaevinde hükümlülere uygulanan disiplin cezaları ve uygulama esasları, son bölüm olan beşinci bölümde ise infaz sürecinde hükümlülerin hakları ve cezaevlerinde hak ihlallerine neden olan uygulamalar ele alınacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnfaz Hukukuna İlişkin Temel Kavramlar ve Cezaların İnfazı Usulü
.
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Süreci
.
İnfaz Aşamasında İnfaz Hâkimliği veya Mahkemeden Karar Alınmasını Gerektiren Diğer Durumlar
.
Cezaevinde Hükümlülere Uygulanan Disiplin Cezaları ve Uygulanma Esasları
.
İnfaz Sürecinde Hükümlülerin Hakları ve Cezaevlerinde Hak İhlallerine Neden Olan Uygulamalar
Kitapla İlgili Kategoriler