Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:23 Rechtsbrücke Aralık 2022 Prof. Dr. Yener Ünver

Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:23 Rechtsbrücke

Aralık 2022

1. Baskı, 
Aralık 2022
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
320
Barkod:
2146974122121
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
127,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Ürün Açıklaması
Özyeğin Üniversitesi Alman Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yayın organı Hukuk Köprüsü/Rechtsbrücke Dergisi'nin 23. sayısı ile karşınızda yız. Bu sayıda da ilginç ve güncel konulara ilişkin makale, mahkeme kararı, röportaj vs. bilimsel eserleri hukukçuların yararlanmasına sunmaktayız.
Bu sayıda, ayrımcılığa karşı koruma, eşit muamele gerekliliği, iklim protestocuları, arabuluculuk unvanının kullanılması, uyuşturucu maddeler, insan öldürme, yetkisizce tıbbî müdahalede bulunmak, tıp hukukunda triyaj, ceza infaz hukukunda tedavi tedbirleri, Covid 19 aşısına ilişkin ispat yükümlülüğü, duruşmaların dijital olarak kaydedilmesi, idrar tahlili ve delil, teknik cihazlar aracılığı video yardımıyla duruşma, satıcının ayıptan sorumluluğu, anahtar teslim inşaat sözleşmelerinde tazminat taleplerinin tâbi olduğu zamanaşımı süreleri ve manevi tazminat talebinin miras yoluyla intikal edilebilirliği gibi konular ele alınmıştır.
Bu sayıdaki değerli bilimsel eserlerinin okuyucuya sunulmasına rıza gösteren ve çevirilerini yapan hukukçulara teşekkür ederim. Bu sayıyı da titizlikle basan Seçkin Yayınevi ile içeriğin zenginleşip çeşitlenmesine değerli katkılar sunan Prof. Dr. Gunnar DUTTGE ve Arş. Gör. Kerem ÖZ'e çok teşekkür ederim.
Derginin bu sayısının da hukukçulara yararlı olmasını dilerim (01.11.2022).
Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER
Özyeğin Üniversitesi Alman Hukuku
Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Ürün Konu Başlıkları
.
Thomas Fischer'e Bir Soru: Herkes Kanun Önünde Eşit midir? Prof. Dr. Thomas FISCHER – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Alman Anayasasında ve Alman Genel Eşit İşlem Yasasında "Irk" ve Etnik Kökene Dayalı Ayrımcılığa Karşı Koruma, Prof. Dr. Christian F. MAJER – (Çev.: Doç. Dr. jur. Dr. Altan HEPER – Serpil ÇIRALI)
.
Thomas Fischer'e Bir Soru: Yolları Kapatan (Bloke Eden) İklim Protestocuları Cezalandırılabilir mi? Prof. Dr. Thomas FISCHER – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin "Noter & Arabulucu" Ünvanının Kullanılmasının Kabul Edilebilirliği Hakkındaki Güncel Bir Kararı (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Türk Ceza Hukukunda Uyuşturucu veya Uyarıcı Maddelerin Kullanımına Dair Düzenlemelerin Gelişimi: Suç Olmaktan Çıkarma ve Diversiyon (Cezalandırmadan Sapma) Eğilimleri, Doç. Dr. Selman DURSUN
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin Talep Üzerine İnsan Öldürme Suçu Hakkında Güncel Bir Kararı, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Yetkisiz Tıbbi Tedavinin Kuralına Uygun Bir Şekilde Düzenlenmesi İçin, (Suç Politikası Grubu) – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Alman Hukuku'nda "Triyaj"ın İncelenmesi, Prof. Dr. Bernd HEINRICH – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
COVID–19 Karşı Aşılanmayı İspat Etmek Yükümlülüğüne Karşı Başarısız Anayasa Bireysel Başvurusu ("Kurumlar ve İşletmelerle İlişkili İspat Yükümlülüğü" Olarak Adlandırılan Yükümlülük), (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Thomas Fischer'e Bir Soru: Mahkemede Kayıt Yapmak Gerçeğin Ortaya Çıkarılmasına Hizmet Ediyor mu? Prof. Dr. Thomas FISCHER – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Celle Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin Video Görüntülü Duruşmada Teknik Sorunlardan Kaynaklanan Gecikmeye İlişkin 15.09.2022 Tarih ve 24 W 3–22 Sayılı Kararı 215, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Federal Anayasa Mahkemesi'nin 22.07.2022 Tarih ve –2 BvR 1630–21– Sayılı İdrar Kontrolü Hakkındaki Kararı, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin Satıcının Ayıptan Doğan Sorumluluğu Kapsamında Yararın Denkleştirilmesine İlişkin Güncel Bir Kararı. (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin Anahtar Teslim İnşaat Sözleşmesinde Yükümlülük İhlalinden Doğan Tazminat Alacağının Tâbi Olduğu Zamanaşımı Süresine İlişkin Güncel Bir Kararı, (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin Manevi Tazminat Alacağının Miras Yoluyla İntikaline İlişkin Güncel Bir Kararı, (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)