Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:24 Rechtsbrücke Haziran 2023 Prof. Dr. Yener Ünver

Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:24 Rechtsbrücke

Haziran 2023

1. Baskı, 
Haziran 2023
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
324
Barkod:
2146974123067
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
160,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Özyeğin Üniversitesi Alman hukuku Uygulama ve Araştırma Merkesi'nin dergisi Universität "Rechtsbrücke/Hukuk Köprüsü"nün 24. sayısı ile karşınızdayız.
"Rechtsbrücke/Hukuk Köprüsü" dergisinin 24. sayısında da yalnızca bilimsel makaleler ve tebliğlere değil, aynı zamanda önemli mahkeme kararlarına ve ilginç ve hukukçuların güncel konulara ilişkin röportajlarına da yer verdik.
Bu sayıyı, her zamanki gibi, titizlikle basan Seçkin Yayınevi'ne, aynı şekilde içeriğini zenginleştirme ve çeşitlendirmeye eşsiz katkılarda bulundukları için Prof. Dr. Gunnar DUTTGE ve Arş. Gör. Kerem ÖZ'e teşekkür ederim. Yaptıkları çevirileri ve makaleleriyle bu sayıya katkı sunan meslektaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim. Derginin bu sayısının hukukçulara faydalı olmasını diliyorum (26.05.2023).
Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER
Özyeğin Üniversitesi Alman Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Ürün Konu Başlıkları
.
Anayasa Majestelerine Hakaret Olarak Demokratik Protestolar ("Son Nesil"in İklimi Koruma Aktivizmine Yönelik Aşırı ve Tehlikeli Eleştirileri Hakkında"), Lorenz WIELENGA – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin 1 StR 197–21 sayı ve 16 Aralık 2021 tarihli Uyuşturucu Maddeler Hakkında Kararı (Freiburg Eyalet Mahkemesi), (Çev.: Aslı ÖZEL)
.
Thomas Fischer'e Bir Soru: Yedek Özgürlük Cezası Kaldırılmalı mı? Prof. Dr. Thomas FISCHER – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Federal Anayasa Mahkemesi'nin (İkinci Dairesinin Birinci Kurulu'nun) 2 BvR 537–21 Sayı ve 10 Ocak 2022 Tarihli Bir Psikiyatri Kliniğine Yerleştirmeye İlişkin Kararı (Frankfurt am Main Yüksek Eyalet Mahkemesi – Marburg Eyalet Mahkemesi), (Çev.: Aslı ÖZEL)
.
Oldenburg Eyalet Mahkemesi'nin, Birlikte Yolculuk Yapan Kişi Hakkındaki 07.11.2022 Tarih ve 4 Qs 368–22 Sayılı Kararı, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Thomas Fischer'e Bir Soru: Yargı ve Devlet Suç Klanlarına Karşı Çok mu Gevşek? Prof. Dr. Thomas FISCHER – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Kaza ve Suç Oluşturan Haksızlık Arasında: Köln Şehrinin Tarihi Arşivinin Çöküşü, Prof. Dr. Gunnar DUTTGE – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Yatay ve Dikey İş bölümü Çerçevesinde Şeriklerin Yükümlülüklerinin Kapsamına Dair Güncel Bir Federal Yüksek Mahkeme İçtihadı, (Çev.: Dr. Öğr. Üyesi R. Barış ATLADI)
.
Büyük Ölçekli İnşaat Projelerinde İş bölümü Halinde Çalışmak Suretiyle Birlikte Etkili Olma Durumunda Güven İlkesinin Kapsamına İlişkin (Aynı Zamanda BGH HRRS 2022 Nr. 640 – Köln Şehir Arşivi'ne İlişkin Görüş), Dr. Theresa SCHWEIGER – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin Gizlilikle İlgili Güncel Bir Kararı, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Thomas Fischer'e Bir Soru: Polisler İyi Tanıklar mıdır? Prof. Dr. Thomas FISCHER – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Yoğun Bakım Tıbbında Acil Temsil Hakkı, Prof. Dr. Gunnar DUTTGE – (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Tedbir Amaçlı Olarak Muhafaza Altında Tutulan Bir Kişinin Hastanede Kaldığı Süre Boyunca Birkaç Gün Süreyle Yatağa Bağlanmış Şekilde Tutulmasına Karşı Başarılı Bireysel Anayasa Başvurusu (BVerfG. 19. 01. 2023 – 2 BvR 1719–21), (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Berlin Sosyal Mahkemesi'nin 16.2.2023 Tarih ve S 98 U 50–21 Sayılı İş Kazası Hakkında Kararı, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin Hastanın Tıbbî Müdahaleye İlişkin Rızasının Geçerliğine İlişkin Güncel Bir Kararı, (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)