Memur Disiplin Hukuku Ömer Asım Livanelioğlu  - Kitap

Memur Disiplin Hukuku

1. Baskı, 
Mart 2003
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
145
Barkod:
9781111127725
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde memur disiplin hukuku konusunda yeterli bir çalışmanın bulunduğunu söylemek kolay değildir. Öte yandan bu konuda oluşmuş bulunan yargı kararlarının sistemli bir incelemesine de rastlanmamaktadır. Bu durum, memur disiplin hukuku konusunda uzun yıllar deneyi de bulunan Livanelioğlu'nu, bu konuda bir araştırma yapmaya yöneltmiştir.
Livanelioğlu'nun okuyucuya sunulan eserinin memur disiplin hukuku konusunda ilk bilimsel eserlerden biri olduğu söylenebilir, idarenin kanuniliği ilkesine uyularak, eserde, disiplin suçlarına kuramsal bir taban kazandırılmaya çalışılmıştır. Bu bağlamda olmak üzere, doktrin ve yargı kararları değerlendirilmiş, bunların sistemli bir açıklaması yapılmış, temel kurallarla çelişen yargı kararlarına işaret edilmiştir.
Livanelioğlu çalışmasında memurun 'mesleki özgürlüğü' ile 'kamusal yararı' bağdaştırmaya çalışmıştır. Bunu yaparken Anayasanın 'demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesini' göz önünde bulundurmuş, disiplin olgusunu ve kamu yararını hep bu açıdan değerlendirmiştir.
Biz, öyle sanıyoruz ki, Livanelioğlu, okuyucuya sunulan bu eseri ile memur disiplin hukuku konusunda en azından tartışmaları başlatmıştır. Zaten tartışmaları başlatmak başlı başına bir katkı değil midir? Okuyucunun, eseri, yeni şeyler bularak zevkle okuyacağına inanıyoruz. Ayrıca, eserin meslek mensubunun pratik ihtiyaçlarını karşılaması konusunda da bir kuşkumuz bulunmamaktadır.