Kuramdan Uygulamaya Bilgisayar Destekli Öğretim Materyali Geliştirme (Türkçe Eğitimi Uygulama Örnekleri) Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Sevim  - Kitap
Kuramdan Uygulamaya

Bilgisayar Destekli Öğretim Materyali Geliştirme

(Türkçe Eğitimi Uygulama Örnekleri)

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
366
Barkod:
9786051331430
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
266,00
İndirimli (%10):
239,40
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde bilgisayar teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmelere bağlı olarak bu gelişmelere muhatap olan insanların da sosyal hayata uyum süreçlerinde ciddi değişimler meydana gelmektedir. Bu değişimlerin kendini en çok hissettirdiği alanlardan biri eğitim kurumlarıdır. Eğitim kurumlarındaki öğrencilerin bilgisayar teknolojilerini günlük hayatlarında etkin bir şekilde kullanabilmeleri, bu teknolojilerden haberdar olan ve bunları yeri geldiğinde etkili bir şekilde kullanabilen öğretmenlerin varlığını zorunlu kılmaktadır.
Öğretmenlerin bilgisayar teknolojilerini sınıflarında etkili bir şekilde kullanabilmeleri, hizmet öncesi öğretmen eğitimiyle doğrudan ilişkilidir. Bilgisayar teknolojilerinin hizmet öncesi öğretmen eğitimi programlarında yoğun bir şekilde kullanılması, öğretmenlerin bilgisayar okuryazarı eğitimciler olarak yetişmelerinde önemli bir etkendir. Özellikle Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı derslerinin bilgisayar teknolojilerine dayalı olması, öğretmen adaylarının bilgisayar okuryazarı olarak mezun olmalarını ve mesleki hayatlarında bu teknolojilerden kolayca yararlanabilmelerini sağlayacaktır.
Bu kitapta, bilgisayar destekli öğretim materyali tasarım ve geliştirme süreçleri gerçek öğrenme durumlarından hareketle ele alınmış ve öğretmen adaylarının bilgisayar okuryazarlığı becerilerini davranışa dönüştürebilecekleri uygulamalara yer verilmiştir. Böylece, kitabın hem öğretmen adaylarına hem de Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersini yürüten öğretim üyelerine yardımcı bir kaynak olacağı düşünülmüştür.