Dijital Etkileşimli Öğretim Materyalleri Doç. Dr. Necla Dönmez Usta, Dr. Ebru Turan Güntepe, Dr. Ümmü Gülsüm Durukan  - Kitap

Dijital Etkileşimli Öğretim Materyalleri

1. Baskı, 
Aralık 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
344
Barkod:
9786254174414
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
245,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Küreselleşmeyle birlikte dijitalleşen yeni dünya düzeninde eğitim, 21. yy. öğrenenlerinin sahip olması gereken özellikleri karşılayabilecek nitelikte olmalıdır. Öğrenme ortamlarında kullanılan öğretim materyalleri gelişen ve değişen teknoloji ile yerini artık dijital öğretim materyallerine bırakmaya başlamıştır.
Dijitalleşen dünyada dijital öğretim materyallerinin etkileşimli olması ve bu etkileşimli materyaller ile zenginleştirilmiş sanal, yüz yüze veya ikisinin bir arada işe koşulduğu hibrit öğrenme ortamlarının oluşturulması önemlidir. Kitabımızda, 21. yy. öğrenenler, öğretmenler veya dijital öğretim materyali geliştirmek isteyen tüm bireyler için sanal, yüz yüze veya hibrit öğrenme ortamlarında kullanılabilecek dijital etkileşimli öğretim materyali hazırlamalarına fırsat sunan dijital uygulamalar yer almaktadır. İlgili dijital uygulamalarda hazırlanan dijital etkileşimli öğretim materyallerinin, öğrenme kuramları çerçevesinde öğrenme ortamına entegre edilmesi de önemlidir.
Bu kapsamda kitabımızda; farklı öğrenme kuramı, yaklaşımı ya da modeli çerçevesinde dijital etkileşimli öğretim materyallerinin öğrenme ortamına entegre edilebilmesine yönelik örnek etkinliklere de yer verilmiştir.