Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:12 Rechtsbrücke Haziran 2017 Prof. Dr. Yener Ünver

Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:12 Rechtsbrücke

Haziran 2017

1. Baskı, 
Haziran 2017
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
288
Barkod:
2146974117066
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
51,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Özyeğin Üniversitesi Almanı Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin periyodik yayın organı olan "Hukuk Köprüsü / Rechtsbrücke" dergisinin oldukça zengin ve değişik konuları içeren 12. sayısı ile karşınızdayız.
Bu sayıda da, Türkiye ve Almanya açısından önemli mevzuat değişiklikleri, yeni mahkeme kararları ve doktrindeki yeni gelişmeler esas alınarak, iki dilde farklı yazılara yer verilmiştir.
Bu sayıda, Türkiye bakımından da oldukça tartışmalı olan, Almanya'da kız ve erkek çocukların sünneti, sosyal ağlardaki hukuk uygulamasının iyileştirilmesine ilişkin kanun tasarısı, insan onurunun felsefi boyutları, Alman Sigorta Ombudsmanı Prosedür Yönetmeliği, yabancı devlet adamlarının Almanya'da propaganda yapması gibi önemli temel konular yanında, çok sayıda güncel ve önemli mahkeme kararlarına yer verilmiştir.
Gerek makalelerinin diğer dile çevrilerek yayınlanmasına gerek çeviri yaparak okuyucunun tüm dergi içeriğine iki farklı dilde ulaşmasına destek veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederim.
Önceki sayılar gibi, bu sayının da, Türk ve Alman hukukçularına yararlı olmasını diliyoruz.
Ürün Konu Başlıkları
.
İnsan Onurunun Felsefi Boyutları – En Üst Anayasal İlkenin Temelleri Üzerine, Dr. phil. Roland KIPKE – cand. iur. Eray GÜNDÜZ, B. A. (Çev.: Esra GÖKSU)
.
Parlamento Sünnet Kanununu Yürürlükten Kaldırmak Yükümlülüğü Altındadır, Dr. iur. Ralf ESCHELBACH – Prof. Dr. med. Matthias FRANZ – Prof. Dr. iur. Jörg SCHEINFELD (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Alman Federal Anayasa Mahkemesi, 2. Kurul'un 2. Dairesi'nin 8 Mart 2017 Tarihli – 2 BVR 483–17 Sayılı Kararı (Yorum), Assessor Arne MICHELS (Çev.: Arş. Gör. Zehra BAŞER DOĞAN)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin 27.04.2017 Tarih ve 4 StR 592–16 Sayılı Kararı (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin – 24 Ocak 2017 Tarih ve 3 StR 487–16 Sayılı Kararı (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin 4 StR 61–17 sayı ve 27 Nisan 2017 tarihli Kararı (Çev.: Doç. Dr. Erdal YERDELEN)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin 1 StR 81–17 sayı ve 25 Nisan 2017 tarihli Kararı (Çev.: Arş. Gör. Dilek Özge ERDEM)
.
Alman Federal Anayasa Mahkemesi'nin 11. Mai 2017 tarih ve 2 BvR 30–15 sayılı Makul Olmayan Yargılama Süresinden Dolayı Tazminat Konulu Kararı (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin 4 Nisan 2017 Tarih ve 3 StR 524–16 Sayılı Kararı (Çev.: Yrd. Doç. Dr. Elvan KEÇELİOĞLU – Yrd. Doç. Dr. Burcu ERTEM)
.
….Tarihli Ceza Kanunu'nun Değiştirilmesine İlişkin Kanun Taslağı – Trafikte İzinsiz Motorlu Taşıt Yarışının Cezalandırılması (Çev.: Arş. Gör. Zehra BAŞER DOĞAN)
.
İnternet Açık Arttırmalarında İrade Açıklaması Dr. iur. Murat Can ATAKAN
.
Federal Hükümetin Kanun Tasarısı Sosyal Ağlarda Hukuk Uygulamasının İyileştirilmesine Dair Kanun Tasarısı (Çev. Nuran HAYDAR)
.
Hamm Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin Genel Kişilik Hakkı İhlali Konulu Kararı: Mahrem Fotoğrafların İnternette Yayınlanması Halinde Tazminat (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)
.
Alman Sigorta Ombudsmanı Prosedür Yönetmeliği (VOMVO) (Çev.: Ferhat YILDIRIM)
.
İş Sözleşmelerinde Yazılı Şekil Hükümleri, Arş. Gör. Zehra BAŞER DOĞAN