Türkiye Cumhuriyeti İle Fransa Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması Prof. Dr. Kemal Dayınlarlı  - Kitap
Türkiye Cumhuriyeti İle Fransa Cumhuriyeti Arasında

Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması

1. Baskı, 
Temmuz 1997
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
107
Barkod:
9789757680239
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
21,60
İndirimli (%50):
10,80
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde gerçek ve tüzel kişiler kendi ülkeleri dışında inşaat, onarım ve montaj gerçekleştirmekte, telif hakları, hizmet ve gayrımenkul mallar, ticari kazançlar, gemicilik, hava ve kara taşımacılığı gibi faaliyetlerden; temettü, faiz, gayrımaddi haklardan, sermaye değer artışından, serbest meslek faaliyetlerinden, artist ve sporcudan, öğretmenlikten ve araştırmacılıktan gelir elde etmektedir. Bunların vergilendirilmesinde devletler, sözkonusu gelirlerin hangi ülkede ve nasıl vergilendirilmesi gerektiğini düzenleyen ikili anlaşmalar yapma ihtiyacı duymakta, hatta buna zorlanmaktadır.
İşte devletlerin belli gelirlerden ancak bir kez vergi almasını, başka bir deyişle, çifte vergilendirilmenin önlenmesini teminen ikili anlaşmalar yapmaktadırlar. Fransa ile Türkiye arasında 18 Şubat 1987 tarihinde imzalanmış olan çifte vergilendirmenin önlenmesine ilişkin anlaşmanın Türkçe ve Fransızca metinlerinden oluşan bu kitap konuyla ilgisi olanların ve uygulamacıların beğenisine sunulmuştur.
Kitapla İlgili Kategoriler