Kamu Yönetiminde Kalite 1.ulusal Kongresi C:2 Yazar Belirtilmemiş  - Kitap

Kamu Yönetiminde Kalite

1.ulusal Kongresi C:2

1. Baskı, 
Mayıs 1999
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
466
Barkod:
9781111128340
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
15,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kontrolden çıkmış küresel değişimleri ülke ve kurumlar olarak zamanında doğru algılayıp doğru tepkiler verme zorunluluğu doğmuştur. Karmaşık ve dirik dünyadaki bu değişimi algıladığımızda ise, dünya belki de bugün düşünemeyeceğimiz kadar değişmiş olacaktır.
Bu bağlamda ülkemizin değişime ve dönüşüme uygun gelişmeyi göstermesi için liderlik rolünü üstlenmesi beklenen kamu yönetiminin, büyük bir ivme ile sürekli yenileşmesi gerekmektedir.
"Her derde deva bir yöntem" ya da bitip tükenmek bilmeyen teknikler ve paket programlardan bir yenisi olarak sunulan ancak bu tartışmaların ötesinde olan Toplam Kalite Yönetimi, birçok unsuruyla hiç de yeni olmayan bir yönetim anlayışı, bir strateji oluşturma, sürekli gelişme ile kurumların vazgeçilmezliği ve ayakta kalma savaşımının bir yöntemidir.
Kurumların kuruluş nedeni olan insanların istek ve beklentilerindeki değişmeyi sürekli karşılamak için çalışanlarına insanca değer veren bu yönetim anlayışının Türk Kamu Yönetimi'nce anlaşılması ve uygulanması bu kongrelerin amacıdır.