Stratejik Denetim Teorisi Prof. Dr. Cemal Elitaş  - Kitap

Stratejik Denetim Teorisi

1. Baskı, 
Aralık 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
132
Barkod:
9786256637085
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın konusu genel anlamda; denetim sürecinde önemli bir unsur olan "stratejik denetim" konusuna dikkati çekmektir. Stratejik denetim; hem denetim süreci için ve hem de "kurumsal yönetim" açısından yükselen bir değer durumundadır. Stratejik yönetim bu bağlamda muhasebe denetiminin ve kurumsal yönetimin temel yapısı için ayrılmaz bir yapı taşı durumundadır.
Bu çalışmada öncelikle genel bir muhasebe denetimi literatürü verilecek böylece stratejik denetim için gerekli alt yapı hazırlanmış olacaktır arkasından da "Stratejik Denetim" ana temasına yer verilecektir.
Bu bağlamda çalışmanın içerisinde denetim kavramı, denetimin gelişimi, denetimin uygulanması ile denetimin rolü ve önemi üzerinde durulacaktır. Ana temadan uzaklaşma kaygısı nedeniyle bu bölüm olabildiğince "yeterli" ve "açıklayıcı olma" yaklaşımlarıyla sınırlandırılmaya çalışılmıştır. Ardından odak nokta çerçevesinde açıklamalara yer verilmiştir. Stratejik denetim içerik itibariyle "yönetim ve organizasyon" literatürüne de değinmek gerektiğinden konunun odak noktasında kalabilmesi ve anlaşılabilirliğini sağlayabilmek adına yönetim ve organizasyon literatürüne gerektiği kadar ve muhasebe denetimi odaklı yaklaşılarak değinilmeye çalışılmış ve konu o şekilde ele alınmaya çalışılmıştır. Bu yönüyle kitabın içeriği zaman zaman konunun kapsamı ve içeriğinin gerektiği düzeyde farklı bir literatüre de yer vermeyi gerektirmiştir. Ancak tüm içerikler konunun kapsamında tutulmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebe Denetimi Kavramı ve Gelişim Süreci
.
Denetim Kavramı Tanımlanması İçin Yaklaşımlar
.
Stratejik Denetim Araçları
.
Stratejik Kavramlar