Özelgeler ve Yargı Kararları Işığında Motorlu Kara Taşıtlarının Vergilendirme Sorunları Dr. Ahmet Somuncu, Dr. Öğr. Üyesi Kadir Ayyıldırım  - Kitap
Özelgeler ve Yargı Kararları Işığında

Motorlu Kara Taşıtlarının Vergilendirme Sorunları

1. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
268
Barkod:
9786050513585
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
450,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma konusu itibarıyla yalnızca motorlu kara taşıtlarının vergilendirme sorunları seçilmiş olup; deniz ve hava taşıtları ile ilgili meseleler kapsam dışında tutulmuştur. Motorlu kara taşıtlarının ise yalnızca motorlu taşıtlar vergisi, özel tüketim vergisi, gelir vergileri, katma değer vergisi ve vergi usul hükümleri çerçevesinde mevcut veya muhtemel sorunları, özellikli durumları ele alınmaya çalışılmıştır. Ayrı bir uzmanlık alanı olduğunun düşündüğümüz gümrük idareleri tarafından tahsil olunan vergiler, harçlar, damga vergisi gibi diğer vergi ve mali yükümlülükler ilgili olaylar çalışma konusu dışında bırakılmıştır.
Bununla birlikte bahsi geçen konularda yaşanan ya da yaşanması muhtemel tüm olgu ve olayların, sorunların, anlaşmazlıkların ele alınıp incelenmesi tahmin edileceği üzere mümkün olamamaktadır. Dolayısıyla çalışmayı sınırlamak adına en temel hususlar ile geniş kitleleri ilgilendiren veyahut ileride ortaya çıkması muhtemel meseleler ele alınmış, bunlar çok sayıda özelge ve yargı kararları bağlamında incelenmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Motorlu Taşıtlar Vergisi
.
Özel Tüketim Vergisi
.
Gelir Vergisi Kanunu
.
Katma Değer Vergisi
.
Vergi Usul Kanunu
Kitapla İlgili Kategoriler