Tarih Öğretiminde Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı İsmail Hakkı Demircioğlu, İbrahim Turan  - Kitap

Tarih Öğretiminde Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

6. Baskı, 
Eylül 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
256
Barkod:
9786053642312
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eğitim fakülteleri programlarında yer alan temel derslerden birisi, 'Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı' isimli derstir. Bu ders aracılığıyla öğretmen adaylarına öğretim teknolojilerini kullanabilme ve materyal geliştirme bilgi ve becerileri kazandırılmaya çalışılmaktadır.
Aday öğretmenlere, etkili bir eğitimci olabilmek için önemli nitelik ve beceriler kazandırabilecek olan bu dersin uygulanmasında problemler yaşanmaktadır. Bu alandaki önemli problemlerden birisi, farklı alanların öğretimine yönelik 'Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı' ders kitaplarının bulunmamasıdır. Örneğin, tarih öğretmen adaylarının eğitimine yönelik bir 'Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı' ders kitabı hazırlanmamıştır. Bu eser, bu boşluğu doldurma iddiasındadır.
'Tarih Öğretiminde Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı' isimli bu çalışma, tarih derslerinde materyal geliştirme ve öğretim teknolojilerinin kullanımı hakkında bilgiler vermektedir. Eser, kuramsal bilgiler vermenin yanında, uygulamaya yönelik pratik öneriler de sunmaktadır. Çalışma, tarih öğretimi yanında sosyal bilgiler öğretimine de katkı sağlayacaktır.