Yabancıların Çalışma Hakkı (Hürriyeti) ve Yabancılara Çalışma İzni Verilmesinde İdarenin Takdir Yetkisi Doç. Dr. Musa Aygül  - Kitap

Yabancıların Çalışma Hakkı (Hürriyeti) ve Yabancılara Çalışma İzni Verilmesinde İdarenin Takdir Yetkisi

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
196
Barkod:
9786050504996
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sığınma amacıyla gelen yabancıların yanında ayrıca Türkiye düzenli göç kapsamında pek çok yabancı için de çekim merkezi haline gelmiştir. Gerek yasal yollardan gerekse yasal olmayan yollardan pek çok yabancı, Türkiye'ye çalışmak amacıyla gelmektedir.
Ülkemizde ikamet hakkı tanınan bu yabancıların sorunlarından birisi de, bu kişilerin Türkiye'de çalışıp çalışamayacakları ya da hangi şartlarda çalışabilecekleridir. Ülkemizde yaşayan yabancıların çok az bir kısmı, izin alarak çalışmaktadır. Türkiye'de ikametine izin verilen ancak çalışma izni almayan bu yabancıların, çalışmadıkları da varsayılamaz. Bu alanda yapılan araştırmalara göre, ülkemizde bulunan yabancıların kahir ekseriyeti izin almadan çalışmaktadır.
İşte Türkiye'de bulunan milyonlarca yabancıyı ilgilendiren çalışma hakkı, işbu çalışmanın konusu olarak seçilmiş. Eserin başlığında ve içeriğinde, "çalışma hakkı" kavramı kullanılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çalışma Hakkının Hukuki Niteliği ve Yabancıların Çalışma Hakkının Sınırlandırılması
.
Yabancıların Çalışma İzinleri
Kitapla İlgili Kategoriler